Претенденти відомі - виборчі перегони на старті. Завтра кандидати на посаду міського голови Рівного офіційно розпочнуть кампанію з власної розкрутки. А з нею на вулицях Рівного з'явиться і політична реклама. На неї кандидати не шкодуватимуть ні грошей, ні зусиль. Скільки коштуватиме піар і чи буде чорним - дізнавався Ігор Шумик.

Нині на вулицях міста і натяку на вибори. Біл-борди лише з соціальною чи комерційною рекламою. Експерти переконують - зарано. Щоправда запевняють всі кандидати вже шукають собі місце в рекламі. Хто в місті, хто за. Поторгувати собою на очах у всіх обійдеться у понад півтори тисяч гривень.

У свою чергу представники кандидатів обіцяють чесну гру у передвиборчій гонці. Навіть хочуть обійтися без взаємних звинувачень і антиреклами.

Щоправда пізно кажуть представники Громадської ради. Вони стали чи не першою жертвою чорного піару у Рівному. Саме від їх імені серед ЗМІ поширили листа про одного з кандидатів на мерське крісло, про якого насправді Громадська рада ні слухом ні духом.

Виборчий фонд кожного з охочих стати керівником Рівного не повинен перевищувати 125 тисяч гривень. З цих грошей на рекламу витратять не менше половини, переконують експерти. Тому без чорного піару не обійтися. Виборцям слід бути обережними і не піддаватися маніпуляціям, радять медики.

Вони допоможуть переможцю виборчих перегонів і рекламним агенціям. Чверть мільйона гривень - саме стільки рекламщики очікують заробити за місяць перед місцевими виборами.

Дивіться також список претендентів станом на 20.10.08