Подалі від куль навчатимуться 15 дітей із Донецької області.

Група із 15 школярів прибула на навчання до Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату із прифронтового міста Торецьк, що недалеко від Горлівки.

Гості розповідають, що ситуація на Донеччині непроста: стріляють, є поранені, руйнування. Тому і відправили дітей на навчання у нашу область. Нові вихованці перебуватимуть у закладі впродовж трьох місяців. А далі – за згодою батьків та самих школярів – і до кінця навчального року.

«Для дітей з Донеччини підготували цікаву програму. Школярі не тільки навчатимуться, але й за цей час побувають на різноманітних екскурсіях у Львові, Острозі, Дубні. У Рівному для них проведуть екскурсію містом, діти побувають у краєзнавчому музеї, Музеї бурштину, познайомляться з визначними пам'ятками», – каже заступник голови Рівне нської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Директор школи-інтернату Наталія Тарасевич спільно з вихованцями влаштували гостям і запрошеним теплу зустріч та солодкий стіл. Знайомили дітей з новими однокласниками та вчителями.

«Ми вперше в Рівному, нас тут гарно зустріли. Таке відчуття, що ми приїхали не до друзів, а до родини», – зауважила директор Торецької школи-інтернату Донецької області Олена Гандзюк.

Повідомляє Рівне нська ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv