Велику роль у житті людини грає колірне сприйняття. Любов до певних кольорів, і використання їх в інтер’єрі робить життя кращим, більш насиченим. Тому, вибір кольору інтер'єру для кухні є важливим рішенням.

Червоний колір — колір вогню, сили, пристрасті, активності, влади. У деяких викликає стан тривоги, комусь допомагає долати труднощі. Він покращує травлення, викликає апетит у дітей, лікує депресивні стани і меланхолію.



pic

Червоний в інтер’єрі кухні добре поєднується з білим, чорним і сірим кольором, металом і склом. Домінуючий червоний краще розбавити світлими відтінками підлоги і стін.

Зелений колір — колір спокою, ніжності, гармонії, рівноваги, уособлення природного початку. Зелений сприяє контролю над почуттями та емоціями. Нормалізує кров’яний тиск, пульс і дихання. Створює відчуття відпочинку, розслабляє. Зелений (салатовий) налаштовує на правильне харчування, покращує травлення.

В інтер’єрі кухні гармонійно виглядають фасади кольору зеленого яблука з меблями кольору венге, бежевими стінами і підлогою.

pic Коричневий колір — колір землі, стабільності, його вибирають люди, що міцно стоять на ногах, цінують сімейні традиції. Стіна з коричневими фасадами краще виглядає у великому приміщенні кухні зі світлими стінами і підлогою. Маленький простір з темними фасадами візуально буде здаватися ще менше.

pic Бежевий колір — відноситься до пастельних відтінків, розширює простір, наповнює приміщення світлом і спокоєм, затишком і теплом, поєднується з багатьма кольорами, переважаючий колір при виборі інтер’єру кухні. Підходить для невеликих приміщень.

pic Жовтий колір — уособлення сонця і сонячного світла. Колір енергійних, творчих, оптимістичних, впевнених в собі і відкритих для спілкування людей. Жовтий колір особливо гарний у кухнях з лоджіями, де відчувається нестача світла. Поєднується з білим, сірим, бежевим, зеленим.

Білий колір — колір чистоти, досконалості, невинності, смирення, легкості. У міфології білий колір є символом єдності.

Кухня з білими фасадами візуально розширює простір, створює відчуття комфорту і чистоти (звичайно якщо цю чистоту підтримувати).



pic Чорний колір — протилежність білому. Чорний і білий у поєднанні компенсують один одного.

pic Джерело

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Маленька кухня - не вирок! [ФОТО]

М'ятний колір в інтер'єрі [ФОТО]