(*Щирі, ніжні і справжні. Таким видаються учасниці гурту «Panivalkova» під час першого знайомства. Коли ж починаєш спілкуватися з ними, розумієш, що це правда. І пісні у них такі ж. Порівняно молодий український гурт «Panivalkova» вчора, 11 листопада, завітав у Рівне. Дівчата – Ірина, Дарія та Ірина розповіли кореспонденту Рівне 1 про своє життя, творчість і мистецтво.*)

- Дівчата, рада знайомству. Що ви презентували на концерті у Рівному?

- В першу чергу, ми приїхали в рамках туру. Презентували пісню «Космополітік». Це пісня-послання всім людям на Землі про мир, любов, відсутність кордонів між расами та релігіями. Про те, що нас всіх об’єднує любов. І в цій пісні ми використали дуже багато різних інструментів, різних етносів. Наприклад, японську флейту, індійські барабани – табли, альт, бандуру, укулеле, віолончель. Тобто багато всього. І звучить приспів на неіснуючій мові. Тобто кожна людина на Землі зможе нам підспівати. Ми заклали в ці слова такий зміст, що це єдність любов і гармонія. Пісня без кордонів.



pic

- Відомо, що ви брали участь у відбірковому турі до Євробачення. Чи ще плануєте?

- Ні, не плануємо. Ми і тоді не планували. Так просто сталося, що нас запросили. І ми вирішили, що це гарний шанс розповісти про свій гурт. Але в нас не було амбіцій виграти цей конкурс. А як промо – це дуже класно. Якщо нас будуть запрошувати в якісь інші конкурси і шоу, ми будемо думати над цим. Щоразу, коли щось таке виникає, ми голосуємо. В нас демократія в гурті. Буває двоє проти одного, або троє за. Таким чином ми вирішили питання щодо Євробачення. Нас так само запросили на «Х-Фактор». Тобто ми самі не шукаємо цих контактів. Ми граємо для людей. Шоу-бізнес – це для нас така невідома річ.



pic

- Яка пісня для вас найулюбленіша? - Зараз це однозначно «Космополітік». Рік тому – це було «Докучаю». Ми працювали над нею до Євробачення. І це був дуже важливий для нас запис. Ми записували багато музичних інструментів. Це була драматична пісня. Тобто це абсолютно інша за характером, ніж «Космополітік».



pic

- Хто ваша муза?

- У нас є муза «Panivalkova». Це єдина муза. Звичайно, що є різні речі, які нас надихають. Це артисти. Але «Panivalkova» - це така істота абстрактна, яка нас надихає на творчість. Вона є втіленням ідеальної жінки. Вона розмовляє всіма мовами світу, вона грає на всіх інструментах і розказує нам, що ми маємо створити. Вона – це абсолютне добро, абсолютна любов.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

- Ваше відношення до виступів музикантів у Росії?

- Ми самі не їдемо. Якщо чесно, нам особисто цікавіше поїхати в Євпропу. Або відкривати світ Африки чи Індії. Ну війна, на жаль, це наша реальність. І не хочеться судити інших музикантів. Це їхня річ. В них там теж є своя аудиторія. І вони їдуть до людей, до аудиторії, яку вони роками заробляли. В нас такої великої аудиторії там нема, то нам нема чого втрачати. Хоча нас і запрошували, ми відмовилися.



pic

- Як налаштовуєтеся, коли виходите на сцену?

- Кожен з нас медитує. Але в нас є пісня, яку ми вмикаємо перед виходом на сцену. Це спів африканських племен. І нам дуже допомагає налаштуватися ця штука. І ще ми обіймаємося, беремося за руки. Але завжди повинно бути налаштування всередині. Десь в серці, в душі.



pic

- Чого очікували від рівнян?

- Ми дуже чекали цього концерту. Були у Рівному в 2015 році з виступом. Нам дуже сподобалося. Вчора ми побачили віддачу, щирість, посмішки. Наша учасниця колективу Даша – з Рівного. І ми бачимо, що Даша – класна. Тому віримо, що всі рівняни такі ж самі.(сміються, - авт.).



pic