Дізнайся звідки взялося повір'я, що не можна ставити ліжко біля дзеркала.

Згідно з правилами Фен-шуй, дзеркало не слід розміщувати навпроти ліжка або над ним. Про це ж говорять і багато народних забобонів. В чому ж причина?

Основна версія:

відбиваючись у дзеркалі, господарі спальні порушують атмосферу інтимності і таїнства двох. Таким чином, в житті подружньої пари можуть з'явитися проблеми і розбіжності. Якщо чоловік і дружина, перебуваючи в ліжку, відображаються у дзеркалі, їх стає вже не двоє, а четверо. Ця подвійність може стати серйозною передумовою до появи зв’язків «на стороні». Подвоєння енергії несе за собою сварки і розлади в сім’ї. А якщо людина спить один, дзеркало буде дублювати його самотність, наслідком чого може бути постійне відчуття спустошеності.

Народна версія:

Дзеркало - це двері в потойбічний світ. Вночі з нього можуть виходити різні «сутності» і негативно впливати не тільки на ваш сон, але і на життя в цілому.

З давніх часів вірили, що, коли людина спить, її душа виходить з тіла. Якщо навпроти сплячої знаходиться дзеркало, душа її може потрапити в задзеркалля, в якому отримує вельми неприємні враження. Звідси нічні кошмари, розбитість і поганий настрій вранці. Може і правда вся справа в дзеркалах? Адже наші предки вважали, що в задзеркаллі живуть наші двійники, що крадуть душі сплячих.

Дзеркала мають здатність запам’ятовувати те, що вони відображають. Якщо вам наснився кошмар, дзеркало може запам’ятати його, і сновидіння не раз ще повернеться до вас.

Особливо погано на енергетику людини впливають дзеркала з нерівними краями або розташовані хаотично. Вони спотворюють віддзеркалення, ломлячи їх. Також небезпечні дзеркала, розташовані один навпроти одного. Все це може похитнути здоров’я та залучити невдачі.

Здоровий глузд

Проте, вище перераховані версії не мають під собою ніяких доказів. Тому, якщо вам подобається дзеркало в інтер'єрі вашої спальні і ви не проти відображатися в ньому під час сну, то не варто прислухатися до думки сторонніх. Вішайте дзеркало там, де вважаєте за потрібне, і не йдіть на поводу у забобонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Забобони: Чи можна показувати дитину до 40 днів або хрестин

Топ-10 актуальних сьогодні винаходів Стародавнього Єгипту