Спалах гепатиту А у Рівному, ДТП у Білій Криниці, завершення голосування за проекти Громадського бюджету, чергова сесія Рівнеради - стара проблема з ринком "Моріон" знову у центрі уваги. Про це читайте у нашій підбірці актуальних новин за тиждень, що минає.

У Рівному спалах гепатиту А. За два тижні на лікарняні ліжка потрапило близько 20 хворих з цією недугою.Такої кількості хворих, кажуть медики, за останні 15-років не було. На початку цього тижня у соцмережах почали поширюватися думки, що, мовляв, заразилися люди через водопровідну воду. В "Облводоканалі" запевнели, що воду з крана пити можна, проби відбираються щоденно, показники в нормі. Недуга є, а от джерело зараження - так і не визначили.

31 жовтня завершилося голосування за проекти Громадського бюджету Рівного. Цьогоріч на голосування подали більше 80 ідей. Підтримати проекти усі бажаючі мали змогу в електронному чи паперовому варіанті впродовж двох тижнів. Голосування завершилося, і координатори вже побачили деякі негативні сторони, які у майбутньому сподіваються виправити. Далі залишається чекати, коли ж проекти почнуть реалізовувати. А це процес не простий, адже ще минулорічні проекти ще не до кінця реалізовано у місті.

Чергов сесія Рівне ради - стара проблема з ринком "Моріон", що у Рівному. Щомісяця місцеві орендарі навідуються до депутатів. Кожного разу, з одним і тим же проханням - змінити власників ринку "Моріон". Їх традиційно чемно вислуховують і доручають тимчасовій комісії розібратися. А поки комісія вирішує це питання, орендарів просто не пускають на робочі місця, люди кажуть, через те, що вони відмовилися продовжити договір оренди.

У п'ятницю, 3 листопада, Рівне та область сколихнула трагедія - ДТП за участі автовозів у селі Біла Криниця. Як повідомили у поліції: зіткнулися автомобіль «DAF», який з напівпричепом рухався зі сторони Рівного в напрямку столиці та водій якого проявив неуважність та здійснив наїзд на стоячий автовоз «DAF», що якраз зупинився у колоні на червоний сигнал світлофору. Внаслідок зіткнення автовоз, яким керував 39-річний мешканець Запорізької області загорівся, водію, на щастя вдалося вибратися з кабіни неушкодженим. Від удару по інерції палаюча вантажівка продовжила рух та зіткнулась з автомобілем, який стояв попереду у колоні на червоний сигнал світлофору. А саме, з автомобілем «Scania» з напівпричепом під керуванням громадянина Туреччини, який у свою чергу зіткнувся з бензовозом «МАН». У результаті ДТП 29-річний водій автовоза, мешканець Кропивницького від отриманих травм загинув на місці.

Учора, в суботу, 4 листопада, знову ж у Білій Криниці сталася ще одна смертельна ДТП. Водій позашляховика збив двох жінок на смерть та зник з місця події. Поліцейські затримати його у Рівному. На регульованому пішохідному переході він проігнорував заборонений знак світлофора та здійснив наїзд на двох пішоходів, які переходили проїзну частину на дозволений їм, зелений колір світлофора. За результатами експертики водій перебував у стані сп’яніння, який перевищував допустиму норму майже у дев’ять разів.