На сайті Державної міграційної служби України запроваджено онлайн-оплату адміністративних послуг.

Таку можливість реалізував Ощадбанк. Онлайн-сервісом можна скористатися за адресою: http://bit.ly/2z6ST2L.

За словами голови міграційної служби Максима Соколюка, поки що нововедення діє лише у Києві, але вже з листопада сервіс буде доступний для всіх підрозділів, які підключено до електронної черги.

Таких в Україні налічується близько 200.

Також новий сервіс допоможе зробити більш прозорим процес запису до черги через онлайн-сервіс. Це унеможливить масово бронювати місця в електронній черзі та потім їх продавати.

Разом з тим, відсутність платіжної картки не буде перешкодою для отримання послуг чи для запису до електронної черги. Вони і надалі будуть доступними через термінали у підрозділах міграційної служби, а оплатити можна буде готівкою.

На сайті ДМС розміщено такий перелік послуг: запис на електронну чергу до підрозділів міграційної служби на зручний час, перевірка стану оформлення паспорта, персональне формування розрахунку вартості послуг та виписки рахунків з реквізитами для оформлення паспорту для виїзду за кордон, перевірка, як буде виглядати транслітерація прізвища та ім'я у паспорті громадянина України у формі картки та у паспорті громадянина України для виїзду за кордон.

За матеріалами Рівне нської ОДА з посиланням на Державну міграційну службу України.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv