Сьогодні, 2 листопада, з Рівненщини на Схід відправили 130 маскувальних сіток. Їх передадуть підрозділу, позиції якого перебувають вздовж лінії розмежування у зоні АТО.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Плетіння сіток відбувалось у рамках загальнообласної патріотичної акції «Мій вклад у справу миру», яка стартувала два місяці тому. До неї долучилися школи майже усіх районів області.

Загалом акція проходить у три етапи. Перший стартував 13 жовтня, коли передали сітки в підрозділ Рівне нського гарнізону, зараз другий, третій – напередодні 6 грудня.

За словами старшого офіцера відділу військо-цивільного співробітництва Андрія Рисюка, першими акцію розпочали Гощанський, Корецький, Дубровицький та Зарічненський райони, а продовжили решта районів області. До цієї роботи долучалися учасники АТО, паралельно відбувалося живе спілкування їх з дітьми. Це масштабний крок Рівне нщини, який може бути прикладом для інших областей.

Розміри сітки 16 на 12 метрів. Саме така довжина дозволяє замаскувати будь-яку військову техніку та укриття позицій підрозділу.

Маскувальні сітки знадобляться підрозділам в АТО вже з першим снігом.