У потенційній Колківській громаді обговорили майбутнє об’єднання.

Потенційна Колківська громада розташована неподалік районного центру Дубровиця. За перспективним планом до неї має увійти 3 сільради - Колки, Залужжя та Бережки – з населенням 7 тисяч.

Рішення про об’єднання та усі відповідні обговорення прийняли ще у вересні 2016 року. Згодом одна сільська рада своє рішення відкликала і процес загальмувався.

Консультанти проекту ПУЛЬС Рівне нського регіонального відділення АМУ з робочим візитом відвідали Колківську громаду. Там зустрілися з сільським головою та громадськістю. Фахівці роз’яснили головні переваги об’єднання. Консультант-правник Василь Курилас порадив розпочати новий етап обговорень і знайти союзників. Адже тепер можна об’єднатися у складі 2 сільських рад або ж з районним центром Дубровиця.

Консультант-фінансист Людмила Кушнер проекту ПУЛЬС порадила зробити розрахунки та врахувати усі надходження громади, і лише потім приймати рішення, з ким об’єднатися.

Колківський сільський голова Петро Яцута розповів: «Ми вже давно могли об’єднатися, і працювати самостійно. У нас є бажання і потенціал. Ми маємо хороші природні ресурси - ліс, річки та водойми, але не вміємо використовувати це з користю для громади».

Фахівці з питань децентралізації переконані, Колківська громада має потенціал, але потрібно знайти порозуміння з сусідами.

За матеріалами Рівне нської ОДа з посиланням на проект ПУЛЬС USAID Рівне нського відділення АМУ.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv