На Дубенщині до 6 років тюрми засуджено винуватця ДТП, у якій загинув велосипедист.

Погодившись із позицією Дубенської місцевої прокуратури, суд визнав достатніми зібрані досудовим розслідуванням докази для винесення обвинувального вироку стосовно 30-річного жителя Дубенського району за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

У суді доведено, що чоловік на початку листопада 2015 року, будучи у стані алкогольного сп'яніння сів за кермо ВАЗівки, та, проявивши неуважність до дорожньої обстановки, здійснив наїзд на велосипедиста, який рухався у попутному напрямку на автодорозі у с. Шепетин Дубенського району. Від отриманих травм останній загинув на місці події.

Вину у вчиненому злочині підсудний не визнав, до останнього наполягав на своїй непричетності до нього, вів себе зухвало. Проте в ході судового розгляду кримінального провадження на підтвердження вини чоловіка прокуратура надала та обґрунтувала переконливі і беззаперечні докази.

Вироком Дубенського міськрайонного суду від 10.10.2017 зловмиснику призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі. Також за рішенням суду засуджений має сплатити потерпілим матеріальну та моральну шкоду в розмірі понад 200 тисяч гривень.

Після оголошення вироку чоловіка взято під варту. Набрання вироком законної сили засуджений чекатиме у слідчому ізоляторі м. Рівне .

За матеріалами Дубенської місцевої прокуратури Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv