В рамках реалізації Проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (USAID) у Дубровиці побували фахівці з децентралізації

Консультанти Рівне нського РВ АМУ поспілкувалися із представниками міста, роз’яснили основні переваги об’єднання громади. «Об’єднання у форматі, який передбачений перспективним планом, нам не підходить. Ми нині працюємо над облаштуванням міста та комфортом для мешканців.

Ремонтуємо дороги, тротуари, облаштували парк відпочинку, ремонтуємо комунальні заклади. Коли об’єднаємося у громаду, нам доведеться чималий ресурс витрачати на бідні села. Поки нам цього не хочеться. Можливо варто змінити перспективний план, і об’єднатися меншим форматом тільки з прилеглими сільськими радами», - каже міський голова Богдан Микульський. Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер переконана: «Побоювання небезпідставні, але й про бідні села потрібно потурбуватися. Можливо у них є інший ресурс, який компенсує відсутність коштів, наприклад – земля, водойми, люди. Головне знайти порозуміння між сусідами».

Фахівці порадили не відкидати об’єднання громади, і можливо провести нові громадські слухання, аби почути думки людей та їх бачення щодо спільного майбутнього.

Повідомляють на сайті Рівне нської ОДА з посиланням на проект ПУЛЬС (USAID) Рівне нського регіонального відділення Асоціації міст України.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv