Народна мудрість говорить, що одягнутися дорого і зі смаком кожен може, а ось зробити те ж саме з обмеженим бюджетом вже потрібен талант. Це в повній мірі справедливо і по відношенню до інтер'єрів.

Якщо кошти на облаштування обмежені, це зовсім не означає, що результат буде нагадувати сумні і дешеві ремонти радянських часів. Потрібно тільки проявити фантазію у виборі підходу - і в підсумку отримати стильне, зручне житло, хоч і економ-класу.

ПРІОРІТЕТИ

Перш за все, слід визначитися з вибором стилю. Є ряд дизайнерських напрямків, які з самого початку не передбачають великих витрат - наприклад, мінімалізм або екологічний. У таких інтер'єрах потрібна невелика кількість меблів, правда функціональних та якісних, основні акценти робляться на світло і простір в приміщенні.

Наступним кроком є ​​розстановка пріоритетів в матеріалах. При необхідності скоротити витрати на оформлення інтер'єру, можна вибравши недорогі оздоблювальні матеріали, зробивши основний акцент на елементах декору.

ОЗДОБЛЮВАЛЬНІ МАТЕРІАЛИ

Якщо заздалегідь добре продумати проект, то на оздоблювальних матеріалах можна добре заощадити.

По-перше, вибираючи їх з сегмента «економ», а по-друге - відмовившись від надмірностей. Прості, продумані форми стін, стелі, без химерних деталей з гіпсокартону допоможуть значно зменшити витрати на обробку приміщення.

ЕЛЕМЕНТИ ДЕКОРУ

Оригінальний декор - це те, що зробить ваш будинок по-справжньому стильним, навіть без великих вкладень. У вашому розпорядженні кілька способів «оживити» простір. Наприклад, колір - яскраві, але гармонійні кольорові акценти, що повторюються на всіх деталях інтер'єру (шторах, стінах, меблях). Ефективні картини або фото, роздруковані на полотні. Безвідмовно працюють оригінальні аксесуари - статуетки, годинник, дзеркала.

МЕБЛІ

Правило «чим більше - тим краще» - давно не актуально. Перевантажена меблями кімната не комфортна, в ній важко домогтися легкості і затишку. Краще вибрати зручні, багатофункціональні меблі, які б задовольняли всі потреби господарів. Розставити їх бажано з урахуванням деяких правил: не захаращувати підхід до вікна, не перевантажувати кімнату шафами (адже винайшли вбудовані моделі).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як правильно обрати шафу-купе для спальні?

Як виглядає стиль ампір в інтер'єрі?[ФОТО]