Патрульним надійшло орієнтування про те, що водій автомобіля Ford Mondeo може бути причетним до вчинення адміністративного правопорушення. Інформація не підтвердилась, однак під час перевірки документів 29-річного водія інспектори виявили ознаки підробки посвідчення, виданого минулого року.

Правоохоронці помітили нехарактерний відтінок документу в порівнянні з кольором посвідчення водія, які видавалися у той період. При перевірці документу через базу інспектори встановили, що посвідчення водія громадянин ніколи не отримував. А номер і серія документа належить іншій людині з іншою водійською категорією, повідомляє Патрульна поліція Рівного.

Згодом, водій розповів, що звернувся до невідомого чоловіка, оголошення якого знайшов у мережі "Вконтактє", який і "допоміг" отримати водійське посвідчення. За свої послуги невідомий отримав платню у розмірі 300 євро. Сам водій з невідомим не зустрічався, позаяк перебував за кордоном. Гроші невідомому передавала теща, і забирала посвідчення відповідно вона ж.

Так як у вказаних діях вбачаються ознаки правопорушення передбаченого ст. 358 (Підроблення документів) ККУ, патрульні здійснили реєстрацію події на лінію 102. Документ вилучили слідчі Рівне нського відділу поліції.

pic



pic