На початку тижня рівнян ошелешила новина про ((http://rivne1.tv/news/85553)(смерть жирафа у столичному цирку "Кобзов")), якій нині гастролює у Рівному. Керівництво цирку навідріз відмовлялося коментувати цю ситуацію, а у ветеринарній клініці запевняли, що жирафа померла від серцевої недостатності. Її вже навіть утилізували на Костопільському ветсанзаводі.

У четвер, 5 жовтня, на сайті цирку з'явилася офіційна заява, в якій йшлося про те, що жирафа і справді помер:

- Під час гастролей в місті Рівне до нас в колектив увірвалася велика біда, несподівано для нас помер наш улюбленець – жирафа Джордан. Згідно діагнозу українських ветеринарів причиною смерті жирафи став тромбоз легеневої артерії, через що сталася зупинка серця. Це одна з найчастіших причин смерті серед жираф у світі. Всі необхідні біоматеріали ми передали на експертизу в Італію, яка повинна підтвердити причину смерті Джордана, - йдеться у повідомленні.



pic

Рівняни обурюються такій поведінці із тваринами. Припускають, усе через жахливі умови, в яких жила жирафа. Як доказ, рівненська правозахисниця Ліана Диновська на своїй сторінці у фейсбук опублікувала відео, в яких умовах утримували Джордана:

- Вибачте мене за те, що знов про Цирк, але до неділі буду писати щодня! Нас вводили в оману щодо смерті жирафа, але, як виявилося і природня причина смерті бідненької, теж під знаком питання. Говорять працівники Екватора, що не було ніякої 6 м. конструкції для утримання жирафа, максимум 2.5 метри, а ще саме найголовніше: смерть жирафа була дуже страшною! Тварина билася об стіни залізного фургона вночі так, що дорослі чоловіки жахалися! Червоний фургон, в якому дух спустила жирафа, і зараз на місці, - розповіла на своїй сторінці у фейсбук рівненська правозахисниця Ліана Диновська.