Спальна кімната призначена для відпочинку, це інтимне місце у будинку, яке не виставляється на огляд. Проте спальня має бути красивою, затишною, функціональною. Головними меблями природно являється ліжко чи диван. Але необхідно мати місце і для шафи.

Не в усіх квартирах є окрема кімната для гардеробу, тому великою популярністю в останній час користуються шафи-купе — місткі зручні і економічні, вони відмінно вписуються в інтер’єр кімнати і зручні у використанні довгі роки. Отже як вибрати шафу-купе?

Габарити шафи-купе для спальні

Прийшовши у меблевий магазин покупці знають якого розміру потрібна шафа. Це найбільш важливий чинник при виборі. Окрім стандартних рішень виробники пропонують і варіанти шаф — купе для маленьких спалень. У деяких кімнатах плануванням передбачена ніша у стіні, куди можна поставити вбудовану шафу без задньої чи бічної панелі. Так ви додатково заощадите дорогоцінне місце, а швидше всього сімейний бюджет, адже на виготовлення такої шафи треба набагато менше матеріалів.

pic

Можна придбати у спальню кутову шафу з розсувними дверима. А якщо, фасад буде оформлений красивим декоративним візерунком, то це надасть кімнаті додатковий шарм. На перший погляд і не зрозумієш, що це звичайне місце для зберігання речей, а не витвір мистецтва.

З чого повинна бути виготовлена шафа-купе

Матеріал для шаф застосовують різний: натуральне дерево (красиво, але дорого і непрактично), фанера, ДСП, пластик. Останні три варіанти досить недорогі, але і виглядають у відповідності зі своєю ціною. Пластикову шафу у спальню краще не ставити, це занадто простий матеріал підійде більше для передпокою чи дитячої. Оптимальний варіант по співвідношенню ціни і якості — це МДФ і ДСП.



pic Надійний механізм відкривання шафи-купе

У виробництві шаф — купе використовують два типи механізму відкривання дверей. Перший — більше надійний — особлива монорейка яка міцно утримує двері і без додаткових зусиль їх пересуває у потрібному напрямі. Проте такий тип встановлюється у моделях класу люкс. Якщо ваш бюджет дозволяє придбати дорогу шафу – купе, то ви не пошкодуєте про витрачені кошти.

pic

Другий тип відкривання дверей складається з рами, у якій зроблений паз для роликів. Це найбільш популярний механізм досить комфортний у використанні. Але, якщо у паз потрапить дрібний предмет, то двері без допомоги інструментів не відкриються. Окрім того, дверцята можуть вискочити з паза, тому що, кріплення ненадійне.

Такому варіанту механізму віддає свою перевагу величезна кількість покупців, адже ціна на нього значно нижче, а описані вище проблеми відбуваються украй рідко.

Вибираючи шафу — купе у спальню порадьтеся з фахівцем. Розгляньте різні моделі «приміряйте» їх для своєї кімнати! Тоді шафа гармонійно впишеться в кімнату і буде місткою.

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Чому обов'язково потрібно робити домашнє прибирання? 5 корисних причин

Як приховати нерівності на стінах: 8 цікавих рішень