Із запровадженням безвізу побільшало бажаючих виготовити закордонний паспорт. Тільки у вересні міграційна служба Рівненщини прийняла документи від 11 тисяч громадян.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Загалом із початку року оформлено понад 82 тисячі закордонних паспортів. Для порівняння, у 2016 році за цей період оформлено 42 тисячі, а у 2015 році – 32 тисячі документів.

Також попит на закордонні документи зумовив збільшення потужностей Поліграфкомбінату «Україна», котрий виготовляє цінні папери. На даний час комбінат не справляється з об`ємами на виготовлення біометричних документів. Адже їм надходить втричі більше замовлень, аніж раніше.

Державна міграційна служба задля зручності громадян запровадила на сайті популярний нині сервіс «Перевірка стану оформлення паспорта».

Кожен може скористатися послугою й перевірити стан оформлення біометричного паспорта. Важливо те, що громадяни можуть побачити дату доставки паспорта до територіального підрозділу міграційної служби. Це зручно, а в умовах допоки зберігатиметься ситуація із затримкою у виготовленні документів, зорієнтує громадянина про стан виготовлення власного документа та прибуття його до підрозділу міграційної служби.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.