Начебто завдаток за купівлю мікроавтобуса перерахувала 26-річна жителька Березного на рахунок афериста. Зловмисник навіть надав фотографію «свого» паспорта, аби запевнити клієнтку у прозорості угоди.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Однак жінку не збентежило, що прізвище отримувача коштів не відповідало зазначеному в документі, що посвідчує особу. Двома платежами впродовж двох днів вона перерахувала в загальному 21 тисячу гривень, а коли зателефонувала, аби переконатися про отримання — телефон вже був відключений. Лише після цього, учора, четвертого жовтня, березнівчанка повідомила до поліції.

За фактом шахрайства у поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, аби встановити особу зловмисника.

Поліція закликає громадян бути уважними і обережними при купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет. Здійснюйте угоди при особистій зустрічі, а коли товар знаходиться в іншому місті – користуйтеся послугами безпечної угоди, яку пропонують більшість популярних сайтів купівлі-продажу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.