Дванадцятеро жителів Рівненської області звернулися до поліції, аби оформити відповідні документи та стати законними власниками незареєстрованої вогнепальної зброї.

Другого жовтня у Сарненське відділення поліції звернувся 30-річний села Більськ та добровільно видав гладкоствольну рушницю «ІЖ», яка належала його покійному дідові. Після проведення відповідної експертизи, перевірки та оформлення документів чоловік зможе зареєструвати її у законному порядку на своє ім’я. Із аналогічними заявами звернулися до поліції жителі Здолбунова, Гощі, Зарічного, Сарненського та Дубровицького району. Крім того, до поліції приносять для подальшого знищення зброю та бойові припаси, які знаходяться у несправному стані без відповідних документів. За добу жителі Рівне нської області здали 14 гладкоствольних рушниць, шість пістолетів, два стволи від рушниць, мачете, ніж, штрик-ніж та 12 патронів.

pic Нагадаємо, що у період із першого по 30 жовтня на території України проходить місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які добровільно здадуть зброю до поліції звільняються від кримінальної відповідальності за носіння та зберігання незареєстрованої зброї.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv