У Рівному триває вже другий день чемпіонату України з сумо. На турнір прибуло більше 580 спортсменів з 18 областей України.

У трьох вікових категоріях змагаються не лише хлопці, а й дівчата. Про це повідомляє кореспондент Рівне 1.

Один з організаторів чемпіонату України, заступник начальника управління молоді і спорту Рівне нської ОДА Петро Нагорний розповідає, що у нашому місті змагання з сумо такого рівня проводяться вперше.

"Вчора рівняни показали себе досить успішно - вибороли 18 медалей. Думаю, сьогодні день буде не менш плідний. Сумо - це такий спорт, де можуть себе показати спортсмени, які займаються боротьбою. Тут виступають і дзюдоїсти, і греко-римські борці, і борці вільного стилю, і самбо, і навіть хлопці з тхеквондо. Бо правила в сумо дуже прості", - каже він.

Нагорний додає, що наступного року в Рівному планують проводити вже чемпіонат Європи з сумо.

За словами президента федерації сумо України, президента європейської федерації сумо Сергія Коробко, сумо хоча і не є олімпійським видом спорту, але дуже успішним в Україні.

"Тут дуже легкі правила. Хто перший з спортсменів вийшов за межі кола, той і програв. Тому сутички тривають 20-30 секунд. Українці себе успішно показують в цьому виді спорту. Вінничанка Світлана Тросюк стала чемпіонкою Всесвітніх ігор-2017", - пояснює він.

Сама ж спортсменка сьогодні судить змагання. Зізнається, що до цієї медалі йшла все життя. Нині своїм прикладом вона показує юним спортсменам, чого можна досягти, якщо вірити у свої сили.

Не менш важливу перемогу для себе сьогодні виборов 15-річний Олександр Соколік. Хлопець з вагою 160 кілограм у категорії 95+ став чемпіоном України з сумо.

"До цього був відбір на області. Тепер буду готуватися до чемпіонату Європи. А займати спортом я почав чотири роки тому", - ділиться думками хлопець.

Відтак, після чемпіонату України переможці почнуть тренуватися на чемпіонат Європи, який відбудеться вже в кінці жовтня у Молдові.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

pic



pic



pic



pic



pic