Інтер'єр кожного будинку - це завжди щось особливе. Іноді він створюється і збирається роками, а деколи і цілими поколіннями. Однак, незважаючи на унікальність кожного підходу, існують основні правила гармонійності, якими не варто нехтувати.

1. Продумана концепція



pic Перед початком робіт дуже важливо продумати загальну концепцію приміщення. Робити це зручно за допомогою концепт-борда - абстрактного колажу, на якому відображені колірна гамма, стиль, форми і текстури майбутнього інтер'єру. Завдяки продуманій концепції стає ясно, в якому напрямку рухатися (як підбирати шпалери і меблі) і за жодні рамки не варто виходити.

2. Колірна гамма

pic У колірній гамі приміщення потрібно використовувати не більше 4-5 кольорів, 3-4 з яких будуть нейтральними. Крім того, чим більше будь-якого кольору в інтер'єрі, тим менш насиченим він повинен бути. Яскраві кольори збуджують людську психіку - їх часто використовують в дизайні ресторанів і клубів. Для житлового простору ідеальним рішенням буде використання яскравих відтінків лише в якості невеликого акценту.

3. Нейтральний фон



pic При виборі декору та меблів дуже важливо не забувати про «порожніх просторах». Пофарбовані в нейтральний колір стіни підкреслять красу яскравих аксесуарів.

4. Композиційний центр



pic Розставляючи меблі біля стіни, ми отримуємо дуже багато простору в центрі кімнати. Це рішення більше підходить для дизайну невеликих просторів. Для кімнат з більшою площею буде більш гармонійна «острівна» розстановка меблів. Завдяки такому рішенню у інтер'єрі з'являється багатоплановість, що збільшує комфорт і динаміку житлового простору.

5. Правильне зонування

pic

Зонування допомагає створити затишок і відчуття більшої мобільності простору. Використовуйте тканини, стелажі і скло, щоб відокремити спальню і їдальню.

6. Зайвий декор



pic

Переважно необхідно залишати предмети декору по мінімуму. Рятуючись від зайвих аксесуарів, ми візуально розширюємо простір, дозволяючи йому «дихати». Важливо залишити тільки те, що дійсно корисно, що варто показати, - красиву лампу, кілька фотографій або статуеток і яскравий плед.

7. Текстиль



pic

Багато хто відмовляється від подушок і підлогових килимів з практичних міркувань. Від цього дуже страждає дизайн приміщення і в плані зонування, і в плані комфорту. В ідеальному інтер'єрі присутні і килими, і штори, і подушки.

8. Локальне освітлення



pic

Настільні світильники, бра і торшери - все це також служить створенню затишку. Крім того, нехтування освітленням позбавляє інтер'єр комфорту - можливості читання і роботи в будь-якому зручному для вас місці.

9. У полі зору



pic Картини та постери повинні бути розвішані на рівні очей. Коли аксесуари на стінах висять нижче або вище покладеного, створюється відчуття дисбалансу в інтер'єрі.

10. Безлад, якого немає



pic Зберігання дрібничок в вазах або коробочках допоможе впоратися з безладом. Одночасно з цим за допомогою таких декоративних ємностей можна прикрасити інтер'єр. Особливо підходить такий варіант для передпокою або ванної кімнати.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Квартира в стилі бароко: тонка краса

Відкрита ванна кімната, відмінні ліки від сором’язливості та втоми [ФОТО]