Житель Дубровиці зберігав удома п’ять гранат, які привіз із зони АТО.

За результатами проведених відпрацювань у ході операції «Зброя і вибухівка» поліцейські минулої доби, 21 вересня, вилучили у жителів області гранати, запали до них та 152 патрони різного калібру.

За місцем проживання 39-річного жителя Дубровиці поліцейські вилучили п’ять гранат "Ф-1" та два запали до них. Як пояснив чоловік, він їх привіз із зони проведення АТО. Працівники вибухотехнічного відділу ГУНП області привели їх у безпечний стан, забезпечили транспортування для проведення експертизи у Рівне нському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС.

Під час санкціонованого обшуку у господарстві 80-річного жителя села Довгалівка Радивилівського району, який мешкає разом із 43-річним сином, поліцейські виявили коробку із 50 патронами, походження яких з’ясовують правоохоронці.

Крім того, 60-річний житель Острога видав до поліції 38 патронів різного калібру, які, з його слів, знайшов на території колишнього кар’єру на околиці міста. Аналогічні знахідки виявили і двоє дубенчан під час збирання грибів у лісовому масиві Демидівського району, які натрапили на патрони загальною кількістю 64 одиниці. Усе вилучене направлено на експертизу.

За фактам незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами розпочаті досудові розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання від трьох до семи років позбавлення волі.

pic



pic



pic Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv