Ви напевно помічали, що з часом пухнаті махрові рушники стають жорсткими і втрачають свою еластичність та м'якість. І навіть застосування звичайних покупних кондиціонерів і пом’якшувачів для білизни не може допомогти!

Ось кілька порад, виконуючи які ви відновите свої рушники і збережете надовго їхню м'якість і пухкість.

1. ПРИ ПРАННІ ДАЙТЕ ВОЛЮ РУШНИКАМ

Завжди періть рушники окремо від інших речей. Ніколи не заповнюйте повністю пральну машину. Для гарного очищення і збереження пушистості рушникам потрібна воля.

Якщо ви хочете, щоб ваші рушники залишалися пухнатими після прання, то необхідно заповнити пральну машинку тільки наполовину барабана.

2. ПРИРОДНЄ СУШІННЯ

Ніколи не сушіть рушники на батареї або поблизу іншого джерела тепла. Також не рекомендується сушити махрові рушники під прямими сонячними променями. Краще місце для сушіння рушників - це затінений простір на відкритому повітрі. Якщо такої можливості немає, то просто повісьте їх на мотузку у ванній кімнаті.

Але при цьому дуже важливо дочекатися, щоб вони повністю висохли. Якщо рушники залишаться трохи вологими, це може викликати неприємний запах, і якщо ви помістите їх у шафу, вони можуть навіть запліснявіти.

3. НЕ КОРИСТУЙТЕСЯ КОНДИЦІОНЕРОМ ДЛЯ БІЛИЗНИ!

Тому що насправді, накопичуючись у волокнах, він робить рушники ще жорсткішими, і вони до того ж втрачають здатність добре поглинати вологу.

І ЩЕ ОДИН СЕКРЕТ

Для того, щоб повернути рушникам м'якість, пушистість і свіжість, є простий і доступний спосіб. Для цього використовуються два універсальні інгредієнти, які є в кожному будинку - це харчова сода й оцет. Візьміть 1 склянку оцту, 1/2 склянки харчової соди, гарячу воду.

Завантажте рушники в пральну машину, виберіть режим прання при максимальній температурі. У контейнер для рідкого мийного засобу вилийте оцет і запустіть прання (БЕЗ ПОЛОСКАННЯ І ВІДЖИМУ).

Коли цикл прання закінчиться, покладіть у контейнер для порошку соду й запустіть цикл заново, уже з полосканням і віджимом.

Ваші рушники після цього знову стануть як нові.

Джерело