«Химерний» - це не просто синонім до назви стилю бароко, це його переклад з італійської мови. Цей переклад найкраще відображає суть бароко.

Всі елементи в такому інтер'єрі складають єдине ціле. Велика кількість прикрас, дрібні деталі, показна розкіш, гра світла і тіні - це головні риси стилю бароко. Необхідними рисами приміщень вважається простір і відмінна освітленість, наслідком чого є застосування даного стилю у великих приміщеннях.

pic



pic

Однак стиль бароко сьогодні використовується для створення інтер'єру і маленьких квартир. Тут застосовується новий напрямок - глембарокко. Воно вигідно ще й тим, що не вимагає великих витрат, при цьому зберігаючи ті ж форми, вигнуті лінії і основний мотив. Бароко асоціюється з витонченою ліпниною, розписом, широкою гамою кольорів і різноманітністю прикрас.



pic

pic Бароко не визначає чітких меж у використанні кольору. Найчастіше використовуються відтінки, які здатні підкреслити помпезність, розкіш, вишуканість будинку і його власників. Це: червоно-бордові, теракотові, пурпурні, золоті, сині та коричнево-зелені тони. Відмінно гармоніювати з ними будуть світлі тони: карамельний, кремовий, пісочний, бежевий і білий.



pic



pic Не слід забувати, що стиль бароко в інтер'єрі примітний грою контрастів. Якщо стіни оброблені світлими кольорами, то меблі повинні бути темними і навпаки. З темним паркетом добре поєднуються світлі меблі і світлий килим, а стіни при такому варіанті повинні бути не занадто світлими.



pic Ідеальним рішенням буде вітальня в стилі бароко або спальня. На кухню і в ванну можна додати всього кілька елементів: вигнуті ручки на дверцятах шафок, аксесуари, красиву ванну.



pic



pic Важливим елементом для створення інтер'єру в стилі бароко є декорування приміщення меблями. Вона надає особливого шику і додає воістину королівських мотивів. Меблі масивні, з вигадливими візерунками, різьбою, зроблена з дерева.

Пустого місця в приміщенні в стилі бароко практично немає. Все заставлено вазами, картинами, статуетками, скриньками і скриньками. Вони підбираються за загальному стилю і колірній гамі, доповнюючи основний образ. Вітається використання трюмо і комодів.

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Які прикраси інтер'єру сьогодні в моді

Розпис стін в інтер’єрі, ідеї для рівнян [ФОТО]