Рівняни два тижні поспіль ходитимуть на виборчі дільниці, разом з ними і мешканці ще трьох сотень населених пунктів України. 30 листопада там також пройдуть позачергові вибори до місцевих та сільських рад. У ТВК не проти події сумістити - на єдиний день. Кажуть - це значно б зекономило кошти і полегшило роботу. Однак, без дозволу Верховної Ради змінювати дату виборів на місцях не повноважні. До того ж, додають у ТВК - парламетарям зараз не до цього.

У міській Територіальній виборчій комісії вже місяць як кипить робота. Тут розповідають, вибори міського голови Рівного - для них основне завдання. А з оголошенням позачергових парламентських виборів тут роботи добавиться, і фінансових витрат теж. На вибори міського голови з держбюджету, передбачено 1 мільйон 154 тисячі гривень, однак жодної копійки з цих грошей у ТВК досі не бачили - бідкаються працівники. Тому, тут почали замислюватись, чи можна зекономити і провести парламентські і місцеві вибори одночасно.

Теоретично - запевняють фахівці — зміни можливі. Та на практиці - переконуються - рівнянам все ж доведеться двічі йти на виборчі дільниці.

Мешканці міста на вибори реагують по різному, однак запевняють - осторонь залишатися не можна. Особливо ретельно обиратимуть міського голову.

Станом на 15 жовтня, з двох десятків охочих стати мером, офіційно зареєстрували лише двох. Втім скільки кандидатів вийдуть на старт, стане відомо лише 20 жовтня, коли закінчиться термін здачі підписних листів.