Прикраса інтер'єру вітальні – дуже важливий елемент в оформленні квартири, оскільки дана кімната розрахована на прийом гостей. Без будь-якого декору кімната буде виглядати нудною і млявою. Щоб її змінити, зовсім необов'язково затівати масштабний ремонт.

Кожному під силу самостійно облагородити приміщення і прикрасити його зі смаком. Важливо лише знати кілька правил.

1. Прикраса вітальні текстилем. Текстилю під силу зробити приміщення привабливим, він наповнить його теплом і затишком. Тут головне правильно підібрати тканини за текстурою і кольором. Є безліч варіантів прикраси вітальні за допомогою текстилю. Наприклад такі:

• Вишиті подушки.

• Ажурні серветки.

• Штори, зшиті своїми руками.

• Чохли на крісла або стільці.

• Вибір красивого пледа для дивана.

• Придбання незвичайного килимка або килима.

Якщо ви прагнете надати вітальні суворості, зупиніть свій вибір на шторах нейтральних кольорів, якщо ж вам необхідно зробити акцент, віддайте перевагу шторам яскравого кольору.

Зовсім необов'язково при цьому витрачати величезну суму грошей, ваше основне завдання – грамотно підібрати відтінок, який вписався б в загальний вигляд кімнати. Трапляється, коли зовсім недорога тканина виглядає чудово.

Якщо ви не вмієте шити, зверніться за допомогою до фахівців. Також вам необов'язково купувати нові штори, адже завжди можна перетворити старі. Закріпіть їх витонченими підхватами, доповніть серпанком або зафіксуйте на них оригінальну шпильку.

Вітальні кімнати часто прикрашають різними мереживними серветками. Їх можна розмістити на комоді, журнальному або обідньому столі, на полицях. Якщо ж вам просто захотілося чогось новенького, замініть чохли на подушках, а разом з ними – штори (оформіть їх в одному кольорі). Мінімум дій, зате результат на лице!

2. Прикраса вітальні за допомогою зображень. Це відмінне рішення, якщо ви хочете урізноманітити інтер'єр кімнати та зробити її більш затишною. У якості подібних зображень сміливо можна використовувати:

• Фотографії.

• Картини.

• Стікери.



pic Придбайте репродукції популярних художників і розвісьте їх на стінах, якщо інтер'єр вашої вітальні виконаний в класичному стилі. В наш час дуже модними стали картини модульні. В таких картинах відображені смакові уподобання господаря квартири. Вішають їх найчастіше на відкритій стіні або над диваном.

Все більше і більше людей декорують вітальню з допомогою фотографій. При цьому, дуже часто, використовуються чорно-білі фото. Головне додайте їх на стінці оригінальним способом і підберіть рамки, які будуть гармоніювати між собою і вписуватися в інтер'єр. Слід пам'ятати, що вкрай не рекомендується розвішувати занадто великі або дрібні фотографії.



pic 3. Прикраса вітальні за допомогою живих рослин.

Розмістити у вітальні живі рослини – відмінне рішення для декору кімнати. Квіти освіжать кімнату, наповнюють її повітрям, в ній буде затишно і тепло. Хоча, варто відзначити, вибрати відповідні рослини досить-таки важка задача. Зверніть свою увагу на оформлення поличок, при якому до них підв'язуються однакові вазони з квітами різних відтінків. Виглядає дуже цікаво.

Отже, тепер ви знаєте, якими способами можна урізноманітнити інтер'єр вітальні. Бажаємо польоту фантазії та удачі в реалізації!

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Спальня в стилі Прованс [ФОТО]