Шістьох рівнян на загальну суму понад 40 тисяч гривень упродовж останніх місяців. Представляючись родичем, аферист через посередників позичав кошти, збагачуючись за чужий рахунок. Поліцейські вийшли на слід зловмисника, якому загрожує черговий тюремний строк.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Повідомлення про шахрайські дії невідомого чоловіка до поліції почали надходити з лютого цьогоріч. Шестеро жителів Рівного звернулося із такими заявами до поліції. Так, 67-річна рівнянка пояснила, що 17 березня на стаціонарний телефон надійшов дзвінок, у слухавці якого вона впізнала нібито свого знайомого Віталія. Абонент запевнив пенсіонерку, що з ним трапилася біда, і просить терміново позичити гроші. Жінка вирішила допомогти знайомому і погодилась позичити три тисячі гривень. За грошима до будинку прийшов невідомий чоловік, якому вона й передала кошти.

Через деякий час рівнянка знову зателефонувала до знайомого, аби з’ясувати, чи він вирішив свою проблему, однак на дзвінок вже ніхто не відповідав. Потерпіла за допомогою звернулась до поліції.

За аналогічною шахрайською схемою ошукали інших п’ятьох рівнян.

У рамках кримінальних проваджень, розпочатих за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України, працівники Рівне нського відділу поліції вийшли на слід шахрая та встановили його особу. Ним виявився 28-річний житель Зарічненського району. Чоловік вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини та угон. За чергову крадіжку з проникненням він наразі відбуває покарання у місцях позбавлення волі. Утім, навіть тут не полишив злодійське ремесло, до якого залучав своїх товаришів на волі, аби ті «позичені» гроші перераховували йому на абонентський рахунок.

Зібравши усі необхідні докази вини зловмисника, слідчі Рівне нського відділу кримінальне провадження скерували до органу досудового розслідування кримінально-виконавчої інспекції для повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні шахрайств.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.