Бугринська ОТГ стала першою на Рівненщині, де відбувся фестиваль об’єднаних територіальних громад - з нагоди Дня фізичної культури та спорту України.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Нагадаємо, нещодавно в Рівне нській ОДА запрацювала координаційна рада з питань популяризації серед населення оздоровчої рухової активності під головуванням заступника голови ОДА Світлани Богатирчук-Кривко. Члени ради запланували активізувати співпрацю з ОТГ області, зокрема, започаткувати проведення в громадах фізкультурно-оздоровчих заходів.

Тож вперше провести спортивне дійство вирішили в Бугринській ОТГ. Свято прийняв на своїй території «Бугринський навчально-виховний комплекс: дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - агротехнічний ліцей».

Фестиваль провели обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та регіональне відділення Національного олімпійського комітету України.

Особливо цікавими для всіх команд-учасниць та глядачів стали показові виступи і майстер-класи від кращих спортсменів Рівне нщини, які відбувалися в рамках спортивно-виховного заходу «Олімпійський урок». Тут вихованці місцевого підліткового клубу поділилися своїми вміннями з порятунку людей в екстремальних умовах. Для любителів силових дисциплін виступили представники обласної організації «Стріт Воркаут Україна» та обласної федерації гирьового спорту. Свої навички тут продемонстрували вихованки Рівне нської ОСДЮСШОР, кандидати в майстри спорту України з пляжного волейболу, чемпіони України - Кароліна Підгурська та Наталя Грищенко.

Не міг обійтися такий захід і без традиційно популярних баскетболу та футболу. Показове тренування баскетболістів провели срібні призери чемпіонату України - команда у складі Іллі Шеметова, Теодора Сеня та Дмитра Столяра. Також, з учнями зустрівся майстер спорту України міжнародного класу з футболу серед спортсменів з вадами слуху, чемпіон ХХІ, срібний призер ХХІІ та ХХІІІ Дефлімпійських ігор, повний кавалер ордена «За мужність» Сергій Фролов. А дівчата мали змогу потренуватися разом з майстром спорту України з софтболу, чемпіонкою України Вікторією Капітанчук.

Доки глядачі продовжувати спілкуватися зі спортсменами, команди-учасниці були запрошені до спортивних естафет. Здобувши перемогу в 4 естафетах з 5, першими стали діти, які назвалися «Барса» (с. Бугрин). Срібні нагороди дісталися команді «Чемпіон» (с. Бугрин), а бронзу виборола «Бомба» (с. Посягва). У перервах між визначенням найсильніших колективів, організатори проводили для всіх бажаючих ще й індивідуальні спортивні та інтелектуальні конкурси. Їхні переможці були відзначені пам’ятними сувенірами, а на завершення відбулося урочисте нагородження переможців та призерів командних естафет.

pic



pic



pic



pic

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.