Сума завданих збитків рибному господарству склала понад 4 тисячі гривень.

07 вересня 2017 року о 2 год. 30 хв. ночі за повідомленням Відділу охорони водних біоресурсів Рівне нського рибоохоронного патруля було виявлено громадянина, що здійснював підводне полювання з допомогою підсвічування у темно пору доби й у період другої линьки раків.

У чоловіка було виявлено та вилучено такі водні біоресурси: раки – 144 екз., щука – 3 екз., окунь – 1 екз., загально вагою 5 кг. Сума завданих збитків рибному господарству склала 4709 грн.

Порушення відбулось на Хрінницькому водосховищі поблизу с. Товпижин Демидівського району Рівне нської області. На порушника складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП.

Нагадаємо, до 30 вересня 2017 року на водоймах Рівне нщини діє заборона на вилов раків у зв’язку з їх линькою. Лов раків в заборонений період є порушенням ч.4 ст. 85 КУпАП за якою передбачений штраф у розмірі до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн. за кожного незаконно виловленого рака.

Рівне нський рибоохоронний патруль закликає дотримуватись Правил рибальства та збуту риби, особливо в період другої линьки раків.

Повідомляє Рівне нський рибоохоронний патруль.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv