Чоловіки хотіли відкупитися від кримінальної відповідальності.

Заступник начальника Сарненського відділу поліції повідомив, що 31-річний житель району запропонував йому хабар за непритягнення його до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння автомобілем.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Чоловіка затримали у службовому кабінеті правоохоронця одразу після передачі ним 500 доларів США. Йому оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

У Рівному ж 40-річний чоловік підозрювався працівниками Рівне нського відділу поліції у незаконному заволодінні автотранспортом.

Щоб знову не потрапити за ґрати, фігурант вирішив відкупитися. Він пообіцяв оперуповноваженому відділу кримінальної поліції гроші за сприяння у закритті справи. 

Тож наступного дня житель Рівного був затриманий працівниками УДВБ НПУ та слідчими Рівне нського відділу поліції. Правоохоронці вилучили 100 євро і 800 гривень, які зловмисник намагався вручити оперативнику поліції.

 За спробу підкупити правоохоронців обом мешканцям Полісся загрожує позбавлення волі – від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої. Подальшу їхню долю вирішить суд.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

pic