Багатьох з нас дуже часто непереборно тягне до солодкого. Досвідчені американські дієтологи розповіли, які корисні продукти можуть побороти цей потяг.

Сім корисних продуктів, якими можна замінити солодощі

Арахісове масло і желе.

Бутерброд з арахісовим маслом і желе – хрусткі та здорові ласощі, стверджує дієтолог Шерон Палмер. Візьміть шматочок безглютенового бездріжджового хліба з насінням і змастіть його маслом і желе. Так ви і насититеся, і порадієте солодкому.

Домашній заморожений йогурт.

«Я готую свій заморожений йогурт в кухонному комбайні, змішуючи заморожені фрукти і грецький йогурт. Також я додаю трохи волоських горіхів або мигдалю, сушену журавлину і трохи стевії для солодкого смаку. Виходить дуже смачний низькокалорійний десерт, що містить білок, кальцій та інші поживні речовини», – каже дієтолог і автор книг Сандра Вудрофф.

Бананові скибочки.

«Я нарізаю банан тонкими скибочками і заморожую, а потім посипаю їх какао-порошком. Виходять натуральні бананові солодощі (без цукру!). Такі ласощі дуже смачні і низькокалорійні», – радить дієтолог Доун Джексон-Блатнер.

Фруктові коктейлі.

«Я готую домашній фруктовий коктейль, змішуючи улюблені фрукти або ягоди з льодом і газованою водою. В напої відчувається солодкий аромат фруктів без додавання цукру або штучних інгредієнтів. Такі корисні коктейлі подобаються і дорослим, і дітям. Для кращого аромату можна додати м'яту або лимон», – говорить ліцензований психолог і сертифікований фахівець з харчування Ніколь Бюркенс.

Енергетичні кульки з фініками.

«Мені подобаються енергетичні кульки з фініками, мигдальним маслом і темним шоколадом. За смаком вони нагадують цукерки і повністю задовольняють бажання з'їсти що-небудь солодке. Фініки – це хороше джерело харчових волокон, вітаміну А, калію, заліза, кальцію і магнію. Мигдальне масло містить білок, а темний шоколад – антиоксиданти», – говорить хелс-коуч Керін О'Салліван.

Кокосово-вишнево-шоколадний смузі.

«Я готую смачний і здоровий коктейль, змішуючи 240 мл кокосового молока, 140 г замороженої вишні і 2 столові ложки несолодкого какао-порошку. Пити такий смузі можна в будь-який час доби, не зашкодивши фігурі», – радить дієтолог Стефані Данн.

Сирий мед.

«Коли я хочу солодкого, немає нічого кращого за столову ложку чистого сирого меду. Також його можна змішати з половиною столової ложки натурального какао-порошку і столовою ложкою кокосової олії. Сирий мед є чудовим джерелом ферментів, какао-порошок багатий на антиоксиданти, а кокосова олія забезпечує організм енергією і допомагає спалювати жир», – каже дієтолог Сьюзан Шенк.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Чим замінити каву?

Вчені виявили несподівану корисну властивість авокадо

Мед і фруктоза проти цукру: чи варто замінювати?