Найпомітнішою новацією у iPhone 8 буде його дисплей. Корейські постачальники комплектуючих для iPhone 8 стверджують, що вони почали відвантаження компонентів в останніх числах серпня. Apple розіслала журналістам запрошення на презентацію нового гаджета, яка відбудеться 12 вересня. Однак навіть якщо iPhone 8 покажуть у вересні, купити його буде практично неможливо. Що такого покаже ювілейний 10-й смартфон Apple, що компанія не може почати продажі вчасно, читайте далі.

Очікується, що майбутній iPhone 8 спробує суттєво виділитися з безлічі схожих один на одного смартфонів. Для цього компанія планує використати нове апаратне оснащення. Але не все йде за планом, і тому, за попередньою інформацією, новий смартфон відстає від графіка. Саме через це деякі експерти вважають, що продажі телефона почнуться не раніше жовтня.

Екран

Найпомітнішою новацією у iPhone 8 буде його дисплей. Якщо в сучасних смартфонів це прямокутник, то в телефона Apple його верхня сторона огинатиме динамік. Про те, що дисплей буде саме таким, говорять багато джерел. У прошивці колонки Apple HomePod знайшли векторне зображення майбутнього смартфона з таким дисплеєм.

Це також підтвердив один з виконавчих директорів тайванського виробника Foxconn Луо Жонгшенг – компанії, яка займається збиранням смартфонів для Apple. Топ-менеджер розповів, що в зоні динаміка, камери та сенсорів також є пікселі екрана. Дисплей наче «облягає» датчики та інші блоки. Через це для збирання смартфона з таким екраном потрібні додаткові стадії конвеєра. Це означає, що знизиться швидкість випуску, збільшиться кількість браку, а отже, зросте ціна гаджета.

Сам дисплей матиме діагональ у 5,8 дюйма та виготовлятиметься за технологією OLED. Щільність точок буде на рівні 521 PPI з роздільною здатністю 1125×2436.

Бездротове заряджання

Apple не продаватиме аксесуари для бездротового заряджання, поки не вийде апдейт iOS 11.1. Саме цей одинадцятий випуск ОС буде базовим для майбутнього iPhone 8. Тобто майбутній смартфон можна буде заряджати без безпосереднього підключення дроту.

Таємницею залишався спосіб реалізації технології – це може бути популярний стандарт чи якесь проприєтарне рішення, як це часто любить Apple. Подробиць поки що немає, проте стало відомо, що майбутній ювілейний флагман компанії без дроту відновлюватиме заряд досить повільно.

За даними видання Macotakara, в iPhone 8 використовуватимуть стандарт Qi. Однак виробник обмежить його, і мережевий адаптер не зможе передавати 15 Вт енергії – саме таку опцію пропонує версія Qi 1.2. Це вважається швидким бездротовим заряджанням. Але в Apple вибрали звичайне заряджання, при якому передається лише 7,5 Вт (5 В при 1,5 A).

Хоча в iPhone 8 використовуватиметься вже досить поширений стандарт Qi, наявні аксесуари можуть бути несумісними з новим телефоном. За інформацією джерел, Apple вимагатиме від виробників використовувати чіп Made-for-iPhone (MFi). Без нього телефон «не побачить» аксесуари сторонніх вендорів.

Камера

iPhone 8 отримає камеру, яка зможе не лише фотографувати, принаймні це стосується фронтальної. Вона матиме вбудований 3D-сенсор, який дозволить сканувати обличчя власника та розблоковувати телефон.

Задня камера знову буде подвійною, але сенсори розташовуватимуться не горизонтально, а по вертикалі. Припускають, що так краще для додатків доповненої віртуальної реальності.



pic

Touch ID та кнопка «Додому»

Головною загадкою залишається доля датчика відбитків Touch ID. Його точне місце розміщення невідоме. За чутками, він може опинитися на задній панелі, поряд з фронтальною камерою чи під екраном. Припускають, що Apple також може взагалі від нього відмовитися на користь 3D-сканера.

Датчик відбитків вбудований у кнопку «Додому», а отже, вона також зникне. Функції цієї клавіші візьме на себе так званий Home-bar – тонка сенсорна смужка, яку користувач зможе переміщати по екрану. Наприклад, щоб розблокувати пристрій, цю панель потрібно буде перетягнути в центр дисплея. У додатку ця дія відкриватиме меню завдань. За допомогою цієї смужки можна буде також перейти в іншу програму або повернутися до робочого столу. Експерти кажуть, що Home-bar нагадує панель Dock з кнопками швидкого доступу, яка присутня в комп’ютерах на OS X і нещодавно з’явилася в iOS 11 для iPad.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Ти маєш це знати: 15 корисних додатків для студентів

Чим відрізняється Galaxy S8+ від iPhone 7 Plus? [30 відмінностей]

Найкращі селфі у світі. Які вони?