Сьогодні з проблемою целюліту стикається практично кожна дівчина. Нас оточують зображення худеньких з газованою водою в руках і целюлітом на стегнах.

Найпопулярніший крем – антицелюлітний. Масаж теж. Проте, мало хто знає, що таке целюліт і вже тим більше, як з ним боротися.

Наявність целюліту залежить від кількості жиру, стану сполучних волокон і товщини шкіри. Він з'являється через неправильні процесів в підшкірному жировому шарі. Цікаво, що лише 10% чоловіків стикаються з цією проблемою, в той час як майже кожна друга жінка старше 20 років мріє позбутися від апельсинової кірки.

Як з'являється целюліт:

•Дерма поступово накопичує жир.

•Порушується відтік лімфи.

•Колагенові волокна втрачають свою еластичність.

•З'являються жирові ущільнення.

Всупереч поширеному стереотипу, целюліт не залежить від ваги людини. Часто зустрічаються худі дівчата з вкрай запущеною стадією целюліту.

Причиною «целлюлітних ямочок» можуть стати: транс-жири, які є в фастфуді, токсини, що містяться в сигаретному димі і кофеїні, тривалий вплив ультрафіолетових променів, які руйнують колаген, перевантажена лімфатична система.

Досі немає єдиної думки щодо того, що таке целюліт – косметичний недолік чи захворювання? Але дещо відомо абсолютно точно: антицелюлітні креми і лосьйони, виробники яких обіцяють миттєву перемогу над проблемою, уже давно втратили довіру споживачів. Як і в харчуванні, в цій битві потрібен комплексний підхід.

Всупереч поширеній думці, целюліт не залежить від ваги людини

Як позбутися целюліту?

Щоб досягти бажаного результату, потрібно змінити свій спосіб життя, позбутися від поганих і ввести корисні харчові звички. Смажені страви, рафіновані продукти, алкоголь, сигарети – все це сприяє «процвітанню» кірки під шкірою. Але вихід є і він в русі. Навіть мінімальні фізичні вправи щодня допоможуть істотно поліпшити роботу лімфатичної системи. Саме вона відповідає за виведення токсинів, які потрапляють в наш організм з їжі і повітря. А коли лімфообіг порушений, ми починаємо набрякати, з'являються мішки під очима і злощасна апельсинова кірка.

Дослідження показують, що поєднання здорового раціону (цільні злаки, фрукти, овочі, жири) і занять спортом допомагає жінкам прибрати сантиметри в стегнах і скинути кілограми жиру. Але всупереч всім надіям, (поки що) не існує чарівного крему, який би раз і назавжди позбавив нас від одвічної проблеми. Що стосується антицелюлітних масажів, то вони добре стимулюють роботу лімфатичної системи і виводять токсини. В такому випадку допоміжні засоби у вигляді кремів допоможуть досягти хороших результатів.

7 порад, як побороти целюліт без допомоги лікарів:

1. Сухий масаж в домашніх умовах за допомогою щітки прискорить роботу лімфатичної системи.

2. Більше води. Парадокс, але чим більше ми п'ємо води, тим менше набрякаємо.

3. Виключіть хліб з раціону, додайте більше овочевих салатів і зелені.

4. Полюбіть горіхи. Вони містять багато білка, який стимулює вироблення колагену.

5. Привчіться до щоденних фізичних навантажень. Зовсім необов'язково виснажувати себе спортом. Робіть зарядку вранці, замініть пізню вечерю прогулянкою, будьте активними. Чим більше руху, тим менше набряклості.

6. Намагайтеся глибоко дихати під час прогулянок.

7. Сауна по вихідним – відмінний спосіб прискорити виведення токсинів з організму.

Будьте красиві та здорові!

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Вчені виявили несподівану корисну властивість авокадо

Вчені назвали оптимальний час доби для сексу

Це «ж-ж-ж» неспроста: що робити, якщо вас вкусила комаха?