Авокадо має безліч корисних властивостей: він містить велику кількість білка, вітаміну Е, калію і безліч інших поживних речовин. Однак недавнє дослідження виявило ще одну несподівану користь, яку дає вживання цих плодів.

Зокрема, дослідження, опубліковане в Frontiers in Aging Neuroscience, вивчило 60 осіб у віці від 25 до 45 років. Дослідники виміряли рівень лютеїну, поживної речовини, що міститься в авокадо, а потім запропонували учасникам пройти вправи, що вимагають уваги.

Вчені виявили, що в старших учасників з більш високим рівнем лютеїну спостерігалися нейронні реакції, як у більш молодих учасників дослідження з низьким рівнем лютеїну, розповіла керівник проекту Анне Уолк.

Схоже, що лютеїн грає захисну роль для мозку, оскільки люди з більш високим його рівнем змогли виділити більше розумових ресурсів для виконання завдання.

При цьому в дослідженні не вивчалося, як саме допомагає ця речовина, але в більш ранніх дослідженнях говорилося, що лютеїн володіє протизапальними властивостями, що може допомогти поліпшити функції мозку.

В даний час дослідницька група проводить тестові дослідження, щоб з'ясувати, чи може збільшення кількості лютеїну в раціоні людей збільшувати їх пізнавальні здібності.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Вчені назвали оптимальний час доби для сексу

Це «ж-ж-ж» неспроста: що робити, якщо вас вкусила комаха?

Зернята в салаті: нова заправка та новий смак