Рішення місцевих рад підтримала регіональна робоча група з підготовки перспективного Плану формування територій громад.

Тож ці пропозиції планують розглянути на найближчій сесії облради.

Так, Горбаківська сільрада хоче поєднати своє майбутнє із Бабинською ОТГ. У громаді, що бажає приєднатися, був проведений дворовий обхід, у результаті якого 80 % горбаківців погодилися до такого формату об’єднання.

pic За словами директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівне нської ОДА Костянтина Мокляка, спроможність громади цілком реальна. Адже у ній вдвічі зросте чисельність людей, площа території та власні доходи. На одну людину цього року припадатиме 1,1 тисяча гривень, у наступному – 2,5 тисяч.

Також об’єднатися прагнуть Бугаївська та Сестрятинська сільради, що у Радивилівському районі. Люди хочуть створити Бугаївську ОТГ. Власні доходи прогнозують, що зростуть у 1,5 рази. А це означає, що пропорційно збільшиться сума на одного жителя.



pic Проте, як підкреслив заступник голови Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко, для цієї майбутньої ОТГ існують певні ризики.

«Якщо ви йдете на такий крок, то повинні зрозуміти, що для двох сільрад, таких як ваші, буде виживати важко. Адже вам прийдеться адмініструвати усі освітні, культурні та медичні заклади у громаді», - наголосив Ігор Тимошенко.

У Рівне нському районі планується створення Шпанівської ОТГ. До такого рішення дійшли жителі Великожитинської та Шпанівської сільрад. Фахівці прогнозують збільшення власних доходів громади у півтора рази.

pic

Тим часом на півночі Рівне нщини жителі Морочненської, Неньковицької, Сенчицької та Омитської сільрад виявили поєднати своє майбутнє у форматі Морочненської ОТГ.



pic За матеріалами Рівне нської ОДА.