31 серпня о 19:00 за номером «101» до пожежно-рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в селі Каноничі, Володимирецького району. На місце події відразу було направлено черговий караул рятувальників 11-ї державної пожежно-рятувальної частини з селища міського типу Володимирець.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Вже за 10 хв., прибувши до місця пожежі, рятувальники з’ясували, що пожежа виникла на горищі дерев’яної літньої кухні, критої шифером. Вогонь ще не встиг поширитися на значну площу, проте горище було дуже задимлене. Відтак, щоб дістатися до осередку пожежі рятувальникам довелося вдягнути апарати із стисненим повітрям, що дало змогу вільно дихати у задимленому середовищі. Пожежу за кілька хвилин локалізували, таким чином далі вогню поширюватися не дали. У зв’язку з тим, що горище було загромаджене різними речами, існувала загроза повторного загоряння від жару, який міг лишитися. Тому всі речі з горища винесли на двір та провели частковий розбір конструкції покриття та перекриття. Активну участь в ліквідації пожежі брали й місцеві жителі, які досить швидко збіглися на допомогу. Близько години знадобилося рятувальникам, щоб повністю ліквідувати пожежу. Відтак літню кухню від повного знищення було врятовано. Слід зазначити, що завдяки тому, що пожежу виявили на ранній стадії, вдалося уникнути значних збитків. Адже через щільну забудову, якби пожежу вчасно не виявили, вогонь міг би поширитися й на інші будівлі господарства.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликають мешканців краю дбати про належний протипожежний стан у власних господарствах, дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки, та привчати до цього своїх дітей. Тільки це вбереже ваше майно та найголовніше оселю від вогню та матеріальних збитків.

В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

pic



pic



pic



pic

Про це повідомляє Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівне нській області.