Школу у Шпанові розпочали будувати ще за радянських часів.

Майже півсотні першачків 1 вересня підуть у нову опорну школу, яку сьогодні урочисто відкрили у Шпанові Рівне нського району.

Першокласники розпочнуть навчання за програмою «Інтелект України».

На освітній заклад місцеві жителі чекали 27 років.

pic «Школу почали зводити ще за радянських часів. А зараз вона – одна з найкращих у районі. Добудову навчального закладу вдалося завершити завдяки фінансуванню з різних бюджетів – державного, обласного та місцевого. У школі навчатимуться понад півтисячі дітей», - розповів голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко під час урочистого відкриття школи.

Нещодавно Шпанівському НВК надано статус опорного закладу з філіями у Ходосах та Решуцьку.

Першу чергу приміщення школи, де проходить навчання, було здано в 2010 році.

pic В ході будівництва ІІ черги закладу (299 учнівських місць) було добудовано вже існуючі будівлі, проведено утеплення фасадів та фундаментів, оздоблювальні роботи, завершено нові кабінети, спортивну й актову зали, їдальню, стадіон. Загалом на завершення будівництва школи спрямували 27 мільйонів гривень.

pic За словами керівника області, у минулому році вдалося відкрити рекордну кількість дитячих садочків та шкіл. Це заклади, які десятки років чекали люди. 2017 рік став продовженням.

«На досягнутому ми не зупиняємося. Адже будівництво об'єктів соціальної сфери – пріоритет. Ми і далі будемо зводити сучасні заклади – школи, лікарні, стадіони, дитячі садки», - зазначив Олексій Муляренко.

pic Повідомляють на сайті Рівне нської обласної державної адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv