Навчальний рік ось-ось почнеться, а ремонт - закінчиться. Але як зрозуміти, що дитині буде комфортно і зручно в новому інтер'єрі?

Найпростіший спосіб зрозуміти, чи правильно ви оформили кімнату для школяра - спробувати зробити звичайні повсякденні дії. Іноді достатньо навіть подумки собі уявити, як дитина робить уроки, чим займається після, щоб наочно побачити, чи не допустили ви серйозних помилок.

1. Дитина сидить за столом рівно

Щоб зберегти поставу і хороший зір дитини, підберіть письмовий стіл і стілець по зростанню. В ідеалі, сидячи за столом, школяр повинен торкатися ступнями підлоги, а руки що лежать на столі не повинні підніматися вище грудей.

pic 2. Вся робоча зона має бути добре освітлена

Оскільки школяреві доведеться робити уроки не тільки в світлий час доби, варто подбати про штучне освітлення. Ідеально підійдуть робочі лампи з теплим світлом, комфортним для очей дитини. В ідеалі освітлення повинно бути таким, щоб видно було не тільки зошит і підручник, а й всю поверхню робочого столу.

pic 3. До всього можна дотягнутися, не встаючи з-за столу

Чим менше дитина буде ходити по кімнаті під час виконання домашнього завдання, тим швидше вона його зробить, бо не буде відволікатися. В ідеалі до всього необхідного можна дотягнутися, навіть не відсуваючи стілець від столу. Крім того, подбайте про спеціальну полицю для ранця, щоб він теж завжди був під рукою.

4. Всі електропроводи заховані

Ще на етапі ремонту продумайте, де буде встановлена вся необхідна техніка та електроприлади. Передбачте розетки поруч з робочим столом, сховавши їх під стільницею. Такі дрібниці дозволять позбутися від проводів, що тягнуться з однієї сторони кімнати в іншу, а значить дитина не буде чіплятися за них і падати.



pic 5. Дизайнерські полички і системи зберігання

Крім стандартного набору систем зберігання школяреві потрібно чимало полиць для підручників і милих серцю дрібниць, які не хочеться ховати в шафу. Для них варто придумати відкриті полиці незвичайної форми або дизайнерські холдери, які будуть привертати увагу.



pic 6. Навіть засидівшись за уроками, дитина повинна відчувати себе добре

Чи не для всіх батьків очевидно, що головний біль після виконання домашнього завдання може не мати ніякого відношення до втоми. Просто корпусні меблі виконані з неякісного матеріалу, виділяє запахи клею, фарби та інших хімічних речовин. Віддайте перевагу меблям, що мають сертифікати відповідності.

7. Дитині є, де розім'ятися після навчання

Якщо найкращий відпочинок - це зміна виду діяльності, то після навчання непогано б трохи позайматися спортом. Подбайте про те, щоб школяреві після довгого сидячого положення було, де потягнутися і розім'ятися.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

5 способів як економити електроенергію

Міні-гардеробні в квартирі [ФОТО]