Свіжість в домі - відмінна підмога для гарного настрою і впевненості в собі. Люди люблять приходити в пахучий дім. Популярними запахами для домашніх приміщень зараз є квіткові, аромати свіжої зелені, а також апетитний запах свіжих булочок.

- Чистота - запорука здоров'я

Перш ніж ми обговоримо оригінальні домашні ароматизатори, варто нагадати про прописну істину. Поганий запах народжується брудом і пилом в будинку. Не винесене вчасно сміття, не помитий відразу посуд, не випрана білизна... Якщо в будинку домашні тварини, варто особливо постаратися, щоб від них не було запахів. І, до речі, задача ця цілком здійсненна. Я якось читала поради однієї кошатниці, у якої вдома дев'ять (!) кішок, вона займається чистотою в будинку постійно, і запаху навіть від такої кількості тварин немає: розвішані пакетики з лавандою, завжди свіжа тирса в котячому туалеті і так далі.

- Особлива увага - збирачам запахів

Це я про килими. Вони збирають усі запахи в будинку: тютюновий дим, пил, запахи з кухні. Усунути запах з килима допоможе простий рецепт: розподіліть порошок харчової соди на килим, залиште на 15 хвилин. Потім почистіть килим пилососом. Разом з чистотою отримаєте свіжість.

- Повітряний фільтр

Ви користуєтеся фільтрами для води? А тоді, чому не користуєтеся фільтрами для повітря? Принцип роботи, звичайно, дещо інший. Але коли струмінь свіжого повітря з очистителя заповнює кімнату - відчуття чудові. Якщо є можливість отримати такий агрегат, обов'язково спробуйте. Крім чистоти повітря ці прилади підтримують потрібний вам рівень вологості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила прибирання, коли в квартирі є маленька дитина

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися пилових кліщів?

- Оцет

Білий оцет відмінно вбирає і нейтралізує запахи. Розставте чашки з оцтом по кутах кімнати на час прибирання. Не забудьте прибрати!

- Кондиціонер для тканин

Усі домашні тканини (штори, чохли для меблів, рушники) стирайте з кондиціонером, вони будуть довго виділяти чудовий аромат. Якщо цього не достатньо, можете налити кондиціонер в чашку і поставити цю чашку в шафу з одягом, а також в кутку кімнати. Але якщо є маленькі діти і домашні тварини, то і з оцтом, і з кондиціонером експериментуйте уважно, ставте їх у не доступне для них місце.

- Ароматичні свічки

Дуже просто і чарівно: купуємо і освіжаємо аромат кімнати. Найбезпечніші свічки - соєві, вони міцніші, краще для навколишнього середовища, не канцерогенні. Можна зробити і свої свічки, це навіть може перетворитися на хобі. Ось рецепт свічки, зробленою своїми руками.

- Кориця

Паличка кориці пахнуть чарівно, погодьтеся! Ось вам екологічно чистий ароматизатор повітря. Можна потовкти її і розподілити по кімнаті. Наприклад, у полотняних мішечках або в вазочках. Коли повітря в будинку починає нагріватися, зазвичай влітку це буває до вечора, то кориця почне виділяти приємний аромат.

- Кава

Доступний ароматизатор у вигляді зерен кави. Можна розкласти зерна по кімнаті, а можна зробити щось типу ароматичної свічки. Обкласти свічку кавовими зернами. Коли свічка почне нагріватися, аромат кави заповнить всю кімнату.

- Цитрусові

Погано пахнуть поверхні в кухні і кімнаті (від водостоку в раковині до скляних і пластикових стільниць і дверцят меблів) можна обробити освіжаючим цитрусовим запахом. Прокип'ятіть в каструльці один лимон, лайм або апельсин (краще порізати на частини). І цим розчином обробіть поверхні. А якщо залишки такого киплячого розчину вилити в раковину, то труба перестане виділяти неприємний запах. Килими теж добре позбавляються від запаху, якщо перед чищенням їх обробити за допомогою цитрусового розчину.

- Ефірні олії

Вони пахнуть відмінно, у них стійкий аромат, але як це застосувати вдома? Додайте ефірне масло в пляшку з водою, накрийте кришкою з розпилювачем. Користуйтеся як звичайним покупним балончиком з освіжувачем повітря. Дизайнери інтер'єрів радять варіювати запахи. Для різних куточків квартири використовуйте свій запах, наприклад, лаванда для вітальні, сандал для спальні, м'ята для ванної.

- Кімнатні квіти

Не бійтеся витратити гроші на хороші квіти. Це найпростіший (хоч і не дешевий) і натуральний спосіб зробити повітря в квартирі чистим. Про користь живих рослин ми знаємо зі школи («забирають вуглекислий газ, виділяють кисень»), але іноді забуваємо, вважаємо, що вони зажадають багато уваги ...

Джерело