Гряде ремонт у ванній кімнаті, а бюджету у вас вистачить тільки на те, щоб викласти меншу частину стін плиткою? Не біда. Щоб заощадити, не обов'язково весь санвузол від підлоги до стелі оформляти плиткою. Варіантів по економії маса, правда, не всі про них замислюються.

Найпростіший спосіб, замінити плитку на альтернативні матеріали. Це тільки здається, що буде виглядати непривабливо. Насправді вологостійкі фарби, стінові панелі та спеціальні шпалери для ванних кімнат виглядають нітрохи не гірше, ніж плитка.



pic

А вже за вартістю вони точно поступаються. Хороші панелі так взагалі здалеку не відрізниш від плитки, а вартість і час установки значно нижче.

СТРАТЕГІЯ «МОКРИХ ЗОН»

Плиткою ж необов'язково укладати всю ванну кімнату. Виберіть найбільш вразливі для вологи місця (стіна у ванни, душу, раковини, унітазу) - одним словом місця, куди потрапляють краплі води.

pic Такий варіант підійде людям, що мріють про плитку в санвузлі, але не мають достатніх коштів. Виглядати подібний ремонт буде цікаво. Важливо: пам'ятайте правило про 255 см. Якщо у вас дуже високі стелі, не обов'язково класти плитку в «мокрій зоні» до стелі навіть в обсязі душової кабіни (на 255 см можна зупинитися.)

АКЦЕНТ

Замість того, щоб весь санвузол укладати плиткою, зробіть акцентну стіну (зазвичай вона знаходиться напроти дверей). При цьому, ділянка акценту може бути невеликою, але дуже ефектною і доречною.

ПО ПЕРИМЕТРУ



pic Якщо у вас вбудована ванна, можна зробити плиткові бортики по периметру ванни. Таку обробку може дозволити собі навіть маленький санвузол.



pic

Тільки пам'ятайте: лійку душу потрібно кріпити на бортику самої ванни, а не на стіні, інакше, бризки летітимуть.

РОЗДІЛІТЬ СТІНУ НАВПІЛ

Хто сказав, що плитку обов'язково укладати від підлоги до стелі? Можна ж істотно заощадити, уклавши плитку до середини стіни. Таке укладання нагадує класичні шпалери для житлових приміщень з горизонтальним членуванням.



pic

Використовуйте плитку тільки на нижній частині стіни, а верхню пофарбуйте рідкими шпалерами або декоративною штукатуркою. Такий спосіб заощадить до 40% грошей, а ефект буде цікавіше, ніж стандартна укладка.

«ФАРТУХ»

Бачили ванні кімнати французів? У них над умивальником покладена плитка всього в кілька рядів на ширину раковини. «Фартух» підійде навіть для самих маленьких санвузлів.