У Дубенському районі активно продовжується робота над об’єднанням та розвитком територіальних громад.

В рамках роботи Проекту ПУЛЬС Рівне нського регіонального відділення АМУ консультанти з питань децентралізації відвідали потенційну Семидубську громаду.

За перспективним планом до Семидубської ОТГ має увійти 4 сільські ради - Семидубська, Соснівська, Гірницька та Майданівська. Однак остання почала затягувати процес утворення громади. Тоді, як усі три сільські ради прийняли відповідні рішення щодо об’єднання у складі чотирьох сільських рад, Майданівська жодних рішень не надала. Тобто, питання вони на сесію винесли, але не проголосували. Відтак рішення не було. Такі дії затягнули процес утворення громади.

У Семидубах знову повернулися до процесу створення громади. Спільно з консультантами почали шукати найоптимальніший варіант, як далі об’єднати громаду. Вирішили змінити формат утворення громади і об’єднати 3 сільські ради, без Майданівської.

Консультант з правових питань Василь Курилас роз’яснивподальші кроки громади, та детально розповів, які рішення необхідно прийняти депутатам трьох сільських рад. Водночас Майданівська сільська рада має надати відмову про об’єднання.

pic Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер заспокоїла людей, щодо спроможності. У складі трьох рад у громаді буде біля 8 тисяч населення, до того ж громада розташована неподалік міста Дубно. Тож вони мають усі шанси на успішне самостійне життя.

Якщо подальші рішення ради прийматимуть швидко і не зволікатимуть, то мають шанс утворити ОТГ вже цьогоріч.

За матеріалами Рівне нської обласної державної адміністрації з посиланням на проект Пульс USAID Рівне нського Регіонального відділення АМУ.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv