Якщо Вас можна привітати з тим, що Ви нарешті почали ремонт у ванній кімнаті. Тоді вам обов'язково потрібно знати як правильно організувати всі процеси.

Розділимо ремонт на декілька частин.

Перша — підготовча, коли все, що є в приміщенні, виноситься на смітник. Багато хто вважає, що якщо робити ремонт, так робити наново. І нові меблі, теж будуть до лиця, новій плитці.

pic Наступним етапом, йде видалення старої кераміки, як правило, методом скола із стін. Процес цей дуже трудомісткий і шумний, виконується він зазвичай майстрами.

Друга стадія — чорнова, стіни і підлогу готують до облицювання керамічною плиткою, вирівнюють по маяках.



pic Буває, нечесні на руку працівники намагаються скоротити час на облицювання, вважаючи за краще укладати плитку на криві стіни, компенсуючи кривизну, товстим шаром клею, або ще гірше цементним розчином, на який плитку укладати категорично заборонено. До процесу підготовки стін треба віднестися належним чином і обов’язково особисто все проконтролювати.

pic

Інакше наслідки позначаться вже через місяць після закінчення ремонту. На цьому етапі з будівельних матеріалів знадобляться маяки, сухі суміші для вирівнювання стін, вода і досвідчений штукатур. За бажання, обштукатурені стіни можна обробити протигрибковою сумішшю, яка в майбутньому убезпечить вас від поширення цієї напасті вологих приміщень.



pic

Третя і завершальна частина ремонту — безпосередньо саме укладання плитки на стіну. Тут треба мати ту, що затерається і хороший плитковий клей, вибраний за призначенням, тобто для мозаїки один вид клею, для керамічного граніту інший і так далі, і професійного майстра. Це найскладніший і найвідповідальніший момент.

До речі, перевірити компетентність майстра досить легко, попросіть його дати оцінку якості плитки на кривизну. Якщо він почне прикладати їх лицьові частини один до одного і говорити, що плитка крива, можна з такою людиною розлучатися відразу.

Далі робиться генеральне прибирання приміщення.



pic

Терміни робіт, що проводяться, у ванні — не більше тижня. Один день вимагається на підготовку приміщення, два на штукатурку, ще день на сушку розчину і укладання займе ще два-три дні. Все, що не вкладається в погодинні рамки, або йде не так, як описано в цій статті, є грубим порушенням, яке обумовлене некомпетентністю працівників, або їх небажанням працювати. І призводить у результаті до перекладання плитки і додаткових витрат. Будьте уважні, і вдалого вам ремонту.

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Шпалери у ванній кімнаті: аргументи "за" і "проти"