Сьогодні, 20 серпня 2017 року о 20:00 годині у Рівному виступить канадський гурт "KUBASONICS" на "Рівне.Літо.Музика"!

Динамічна музика канадського гурту «Кубасонікс» тішить своїми унікальними інтерпретаціями українських мелодій вже понад двадцять років. Гурт перетворює широкий спектр музичних традицій у шалено-енергійний стиль, називаючи його «speed folk». «Кубасонікс» випустив п'ять компакт-дисків і зіграв безліч концертів в Канаді, Україні і на Карибських островах. «Кубасонікс» можна часто почути на радіо, побачити на телебаченні та у фільмах.

Виступи гурту забарвлені широким асортиментом екзотичних народних інструментів та доброю дозою гумору. Навіть сама назва «Кубасонікс», в основі якої є англо-канадська вимова слова «ковбаса», дає аудиторії зрозуміти, що її очікує щось інтригуюче та несподіване.

Лідер гурту Браян Черевик є представником четвертого покоління українсько-канадських музикантів в своїй родині. Його предки вихідці з Борщівського району на Тернопільщині, які оселилися в західній Канаді понад сотню років тому. Браян Черевик є не лише віртуозом, у руках якого оживають понад два десятки українських народних інструментів (включно з цимбалами, бандурою, лірою та сопілкою), але й етномузикологом, який ґрунтовно досліджує музику української діаспори. Свої знання та навики він передає і новому поколінню.

До складу «Кубасонікс» входить його дочка скрипалька-віртуозка Марія, син Джейкоб, який грає на ударних, а також гітарист Деррен Браун і контрабасист Мет Гендер.

«Кубасонікс» вважає своєю місією популяризувати українську музику поза українськими діаспорними спільнотами. Гурт є бажаним гостем концертних залів і закладів, в яких аудиторія не завжди розуміє слова пісень, але запалюється його енергією та динамікою.

Цього літа «Кубасонікс» привезе свій унікальний бренд музики в Україну та інші країни Східної Європи. Сподіваємось, в гурту найближчим часом з'являться нові шанувальники і в наших географічних широтах.

Деталі на сайті Управління культури і туризму Рівне нського міськвиконкому.

Повідомляє Управління культури і туризму Рівне нського міськвиконкому.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv