Ванна - одна з найважливіших кімнат у квартирі. Саме в цьому приміщення можна максимально розслабитися після важкого робочого для чи очистити свої думки від негативу і забути про проблеми. У ванній кімнаті звичніше бачити плитку, фарбу, штукатурку або пластикові панелі. Але сучасні дизайнери давно пішли від звичної обробки і віддали перевагу шпалерам.

Саме шпалери можуть втілити в життя найбільш божевільні дизайнерські ідеї, надавши ванній кімнаті затишку. Перш ніж зважитися на шпалери у ванній кімнаті, потрібно розглянути всі сторони цього питання, зваживши «За» і «Проти».



pic



pic КРИТЕРІЇ "ЗА"

Перша перевага шпалер у ванній кімнаті - краса. Завдяки різноманітності матеріалів, кольорів і малюнків, ви можете зробити абсолютно будь-який дизайн, підкреслити оригінальність інтер'єру у ванній.



pic Наступна перевага - вартість шпалер значно нижче керамічної плитки. До того ж, не варто забувати, що облицюванням ванни плиткою повинні займатися професіонали, а це додаткові витрати. Це ще одна вагома перевага шпалер у ванній кімнаті.



pic

Шпалери клеяться легко, швидко і самостійно. Ви зможете буквально за кілька годин змінити дизайн обридлої ванни. Такий міні-ремонт не вимагає значних фінансових витрат, бруду теж буде не багато. Приємним бонусом є і простота заміни - якщо ви захочете замінити повноцінну ванну душовою кабіною або на стінах з'явиться цвіль, шпалери легко можна віддерти і приступити до активних дій.

pic Врахуйте, що клеїти шпалери не можна там, де стіни мають безпосередній контакт з водою (над ванною і раковиною), в іншому випадку, незабаром вам доведеться переклеювати шпалери, оскільки вони будуть відшаровуватися. Завдяки різноманітності фактур, малюнків і квітів, за допомогою шпалер ви зможете скоригувати розмір ванни.

КРИТЕРІЇ "ПРОТИ"

Головним критерієм, який виступає проти шпалер у ванній кімнаті - їх недовговічність. Шпалери самі по собі не довговічні (в порівнянні з тією ж плиткою і пластиковими панелями), а вологе середовище скорочує їх термін служби майже в 3 рази. Згодом вони разбухнутЬ, потемніють і відшаруються.



pic Непрактичність шпалер у ванній теж виступає на стороні мінусів. Мити звичайні шпалери не рекомендується, та й маленькі діти разом з тваринами скоротять їх термін служби. У разі, якщо ви підберете неправильні шпалери, вони вийдуть з ладу ще швидше і очікувана економія перетвориться в проблеми і додаткові витрати.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Переваги та недоліки вибору пластикових вікон