За словами рівненського депутата Анатолія Лащука, 17 серпня, близько опівночі сусід облив його рідиною. Натомість сусід описує зовсім іншу ситуацію. За його версією, депутат пустив йому в очі сльозогінний газ.

"П'яничка шубовстнув на мене відро рідини. На ще одне зауваження хуліган пригрозив мені чимось схожим на пістолет та втік до дому. Я викликав поліцію та написав відповідну заяву. Сусід, порадившись з сестрою, співробітницею обласної прокуратури, чи її чоловіком - прокурором Рівне нської місцевої прокуратури, вирішив розіграти цілий спектакль: помираючий лебідь викликав до себе до дому швидку та поліцію. Заяви написано. Чекаємо на результат: що переможе, правда чи родичі - прокурори?.. Далі буде...", - пише на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук Анатолій Лащук.

Як повідомив Rivne1.tv сусід депутата Іван Шмігель, насправді все було зовсім не так. Усе описане депутатом Іван Шмігель заперечує. Натомість, каже, саме Анатолій Лащук прийшов до нього:

"Приблизно опівночі до мене у квартиру постукав хтось. Коли я відчинив двері, я побачив свого сусіда Анатолія Лащука. Він крикнув своєму неповнолітньому синові «тримай двері» і бризнув мені сльозогінним газом в очі", - каже Шмігель.

За його словами, у них із Анатолієм Лащуком уже півтора року триває конфлікт.

"Я неодноразово викликав патрульних через те, що він навчає свого неповнолітнього сина їздити за кермом у дворі житлового будинку. Я неодноразово викликав поліцію, останній раз це було 23 липня, нині ця справа про адмінправопорушення розглядається", - зауважує Шмігель.

Іван Шмігель також надав журналістам довідку із лікарні, в якій зазначається, що він має хімічні опіки першого ступеня.

У прес-службі поліції Рівне нщини розповідають, що на місце інциденту виїжджала слідчо-оперативна група. Іван Шмігель написав заяву. Дані з приводу цього конфлікту внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань.

pic

pic