Питання про те, які переваги і недоліки пластикових вікон можуть несподівано проявитися в процесі їх експлуатації, турбував кожного, хто ставив їх у своєму домі.

Які ж властивості і переваги пластикових вікон допомогли їм завоювати довіру мільйонів?

Усі виробники в один голос стверджують, що пластикові і алюмінієві вікна можуть прослужити до півстоліття, якщо господарі квартири правильно за ними доглядатимуть, а серйозні компанії дають період гарантії на металопластикові вікна до десяти років.

У пластикових вікнах унеможливлено промерзання, і як результат вікна не перекошуються, а скло не тріскається в них від тиску рами.

Важливі переваги і недоліки пластикових вікон

Пластикові вікна відносяться до пожежобезпечних матеріалів завдяки антипіренам, які входять до складу пластика, і перешкоджають процесу горіння.

Щоб захистити себе в теплий період від докучливих комах, можна дуже легко встановити на пластикове вікно естетичну анти-москітну сітку, яка легко миється. А для захисту від грабіжників на пластикові вікна можна встановити спеціальну антивандальну систему.

Не дивлячись на величезну кількість переваг, варто відмітити які недоліки пластикових вікон можуть виявитися в процесі їх експлуатації.

Важливо пам’ятати про особливості догляду за пластиковими вікнами і регулярно їх виконувати: змащувати, чистити.

Через хорошу герметичність пластикові вікна часто потіють, тому рівень вологості в приміщенні має бути на досить низькому рівні, щоб не відчувати дискомфорт від конденсату.

Відремонтувати пластикове вікно у разі неполадок самостійно не вийде, необхідно користуватися послугами професіонала.

Якщо в процесі складання, або установки допущені помилки, в найближчому майбутньому можуть з’явитися різного роду проблеми з вікном, тому важливо звертати увагу на досвід роботи компанії, яка займається виготовленням і установкою вікон, а також на наявність необхідних сертифікатів, які підтверджують їх високу якість.

Пластикові вікна мають великий коефіцієнт розширення, який означає, що в жару пластик активно розширюється, а в люті морози — стискається. Якщо порівнювати різні вікна, то при зміні температури на 30 градусів можна спостерігати, що дерево розшириться на 23мм, а пластик — на 52мм. Крім того, пластик має властивість притягувати пил, тому мити їх потрібно дещо частіше за дерев’яні вікна.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Як облаштувати терасу: оригінальні ідеї

Кімнатні рослини в інтер'єрі: 8 першокласних ідей