Тераса - одне з найпопулярніших місць відпочинку на дачі влітку. Та й правильно, комахи практично не турбують, прохолодно, затишно, на природі і майже вдома. Тільки організувати приємне проведення часу на терасі можна в разі, якщо її облагородити, прибрати зайве барахло і поставити меблі.

ВИБІР МЕБЛІВ



pic

Меблі слід вибирати, виходячи з самої тераси (відкрита або закрита). Для відкритої веранди підійде пластикові або складні меблі, які при необхідності можна буде прибрати. Правда, виглядають такі меблі не естетично і надають дешевий вид.



pic М'які дивани, низькі обідні столики, розставите пуфики або стільці, повісите гамак, поставите один великий дерев'яний обідній стіл, гойдалки, підвісні крісла, шезлонги, надувний басейн, пічка-гриль, кухонна робоча поверхня, кухонна плита, холодильник ... Як ви обладнаєте веранду і які меблі поставите - справа смаку. Деякі використовують в якості меблювання тераси старі меблі, яка раніше стояла в будинку, трохи її освіживши.



pic ОСВІТЛЕННЯ

Як і будь-яке інше приміщення, веранда повинна освітлюватися. Залежно від того, який ефект ви хочете отримати, вибираються світильники.

pic Для додання романтичного настрою, ідеально підійдуть вуличні гірлянди з білих ліхтариків або смолоскипи. Для яскравого освітлення, можна купити самі звичайні світильники (підлогові або навісні). Вогонь в каміні теж може стати освітленням, але для цього вам доведеться встановити камін, а це додаткові витрати і проблеми.



pic ТЕКСТИЛЬ

Затишок терасі додадуть різні елементи текстилю. Підлогу можна застелити килимом, вибираючи нейтральні кольори або яскраві візерунки.



pic Матеріали вибирайте практичні, адже вам потім відмивати ці килими від слідів взуття і розлитого вина. Не забудьте розкласти подушки на диванах, кріслах, гамаку, гойдалках або що у вас там ще буде. Якщо ви віддали перевагу звичайним дерев'яним або металевим стільцям, не забудьте прикупити м'які чохли. На стіл можна розстелити скатертину, а саму терасу прикрасити невагомими шторами, щоб в будь-який момент їх можна було закрити.

ДЕКОР

Декорувати терасу - справа не легка, але цікава. Тут ви можете дати волю своїм самим божевільним ідеям, які не можуть існувати в будинку. Отже, найпоширенішим декором тераси є рослини, бонсаї, альпійські гірки, декоративні водоспади, камені і статуї, що не злякаються холоду, вітру, дощу, снігу та іншої негоди. Якщо тераса повністю відкрита, подбайте про парасольки або навіс, які вбережуть вас від несподіваного дощу під час шашликів з друзями.



pic ДОДАТКОВІ ПРЕДМЕТИ



pic Залежно від того, для чого саме ви будете використовувати терасу, вам можуть знадобитися додаткові предмети. Кальян, тенісний столик, мангал, коптильня, більярдний стіл, тренажери, батут, барна стійка, стелаж для пляшок вина. Та ви можете що завгодно зробити з тераси за допомогою додаткових предметів.



pic



pic МІСЦЕ ДЛЯ ЗБЕРІГАННЯ

Щоб зробити терасу більш функціональною, а не тільки місцем для відпочинку, поставте зручний і невеликий стелаж з дверцятами, пару плетених кошиків і скринь. Тут ви зможете зберігати необхідну дрібницю (вуличний посуд, рушники та серветки, садові інструменти, рибальське приладдя, речі, яким вдома не знайшлося місця, а викинути не піднімається рука).

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Кімнатні рослини в інтер'єрі: 8 першокласних ідей

Як правильно підібрати і поєднувати кольори меблів