Внаслідок Іловайської трагедії загинули 366 українських військових, 429 — отримали поранення різного ступеня, а 300 — потрапили у полон.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Про це йдеться в оприлюдненому Генпрокуратурою розслідуванні.

У відомстві повідомили, що до Міжнародного кримінального суду вже передані дані про вбивства українських військових. Єдиною причиною Іловайської трагедії, запевняють в ГПУ, стало вторгнення в Україну російської армії.

Також там запевнили, що проведення в Києві військового параду в серпні 2014 роки не послабило сили ЗСУ на вказаній ділянці бойових дій.

Зазначається, що досудове розслідування стосовно Іловайської трагедії триває, надалі з'ясовуються обставини, що спричинили загибель людей.

Повідомляється також, що за результатами розслідування було встановлено, що 29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою та наказом командування Генерального штабу ЗС РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових, разом із трьома полоненими російськими десантниками.

Отримані слідством дані Служби безпеки України, розвідувальних органів та Об'єднаного штабу АТО, свідчать про те, що співвідношення українських військових у районі міста Іловайськ з підрозділами ЗС РФ та представників терористичних організацій «ДНР», «ЛНР» складало: особовий склад — 1 до 18; танки — 1 до 11; бронетехніка — 1 до 16; артилерія — 1 до 15; «Гради» — 1 до 24.