Прокуратура Рівненської області внесла подання головному лікарю з вимогою провести службове розслідування та усунути порушення антикорупційного законодавства.

Прокуратура Рівне нської області, виконуючи повноваження згідно зі ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», ініціює проведення службового розслідування за фактом вчинення завідувачем відділення Дубровицької центральної районної лікарні корупційного правопорушення та притягнення за його результатами винних осіб до відповідальності.

Вироком суду від 09.06.2017, який набрав законної сили, завідувача відділенням – лікаря ортопеда-травматолога визнано винним у вчиненні злочину, що передбачений ч.1 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди) та засуджено до штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями у медичних закладах строком на 3 роки.

Вивченням прокуратурою області стану законності у сфері запобігання корупції встановлено, що серед умов та причин вчинення даного злочину, які й донині існують, є наявність у лікаря, котрий продовжує працювати на займаній посаді, посадових повноважень здійснювати експертизу тимчасової непрацездатності пацієнтів та брати участь у роботі медико-соціальних експертних комісій.

У зв’язку з цим, на усунення зазначених порушень, причин та умов, що їм сприяють, прокуратура Рівне нської області внесла головному лікарю медзакладу подання у порядку ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», у якому вимагає провести службове розслідування, усунути від виконання лікарем ортопедом-травматологом зазначених вище обов’язків та, за наявності підстав, вирішити питання про притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності. Дане подання перебуває на розгляді.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv