Перевірка виявила втрат майже на 1 мільйон гривень на державному підприємстві «Рокитнівське лісове господарство».

Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівне нській області провели планову ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності державного підприємства «Рокитнівське лісове господарство» за період з 01.01.2015 по 31.03.2017.

Під час ревізії встановлено, що на земельних ділянках лісогосподарського призначення на територіях підприємства невстановлені особи незаконно видобували бурштин. Площа порушених земель становить 7,1 га, серед них земель природно-заповідного фонду 0,16 га. Розмір шкоди, заподіяної державі внаслідок пошкодження земель лісового фонду та лісових насаджень незаконним видобутком бурштину, становив 471 тис. грн.

Також під час обстеження окремих ділянок земель лісового фонду аудитори виявили самовільну вирубку та пошкодження дерев. Ці порушення завдали державі шкоди майже на 52 тис. грн.

Самовільне зайняття 6 фізичними особами земель лісового фонду для побудови житлових та господарських будівель без відповідних дозвільних документів та, як наслідок, використання цих земельних ділянок не за цільовим призначенням призвело до зняття родючого шару ґрунту, через що держава зазнала збитків майже на 20 тис. грн. Щодо інших виявлених порушень, то протягом 2015 року у завищених розмірах здійснено витрати з оплати праці на загальну суму 162 тис. грн.

Протягом 2015-2016 років на підприємстві здійснювали благодійну допомогу стороннім фізичним особам, безоплатно надавши товарно-матеріальних цінностей на суму понад 122 тис. грн, притому, що такі витрати не були передбачені фінансовими планами підприємства.

Крім того, з різних причин підприємство недоотримало доходів та здійснило незаконних витрат на суму 156 тис. грн.

Загалом же під час ревізії виявлено порушень на суму понад 1 млн грн. Серед них таких, що призвели до втрат ресурсів, на понад 983 тис. грн. На час проведення ревізії усунуто порушень на 282 тис. грн.

За результатами ревізії до адміністративної відповідальності притягнуто 13 посадових осіб. Керівнику підприємства направлено вимоги про усунення порушень. Акт ревізії передано Управлінню СБУ в Рівне нській області, про результати ревізії поінформовано прокуратуру Рівне нської області, Головне управління ДФС у Рівне нській області та Рівне нське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Про це повідомляє Державна аудиторська служба України.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv