Вчора, 1 серпня, у Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. В. Поліщука відбулось відкриття сучасної ембріологічної лабораторії Центру репродуктивної медицини.

Головний лікар Рівне нського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру Роман Шустик, завідувач відділення Інна Гуценко, лікар-генетик Тамара Розумнюк ознайомили з роботою лабораторії голову Рівне нської облдержадміністрації Олексія Муляренка та голову Рівне нської обласної ради Миколу Драганчука, заступника голови Рівне нської ОДА Ігоря Тимошенка, представників ЗМІ та громадськості.

- Сьогоднішнє відкриття ембріологічної лабораторії Центру репродуктивної медицини - результат до якого я йшов 12 років. Але це стало можливо тільки завдяки об’єднанню зусиль та спільній роботі багатьох людей та структур в області. Разом ми змогли подарувати надію стати батьками багатьом рівненським подружжям. Хочу ще раз подякувати обласному управлінню охорони здоров’я, Рівне нській облдержадміністрації, Рівне нській обласній раді та всьому депутатському корпусу, які знайшли можливість забезпечити ембріологічну лабораторію таким необхідним сучасним високотехнологічним обладнанням, - наголосив Роман Шустик.



pic У сучасній лабораторії планують проводити понад 20 різних процедур, пов’язаних із методикою допоміжних репродуктивних технологій. Раніше високотехнологічні процедури у галузі репродуктивної медицини були доступні у приватних клініках за немалі гроші. Але тепер допомогти у вирішенні цієї проблеми ми можемо і у Рівному.

Мешканцям нашої області не доведеться їхати до інших міст. Бо допоміжні репродуктивні технології - штучне запліднення – доступні у Рівне нському клінічному лікувально-діагностичному центрі.



pic Вартість таких процедур в рази менша, ніж в аналогічних центрах в різних містах України.

Пацієнти відшкодовуватимуть лише розхідні матеріали. А після направлення комісією обласного управління охорони здоров’я за абсолютними показниками частині обстежених подружніх пар такі процедури будуть проводитися безкоштовно.

pic

Переваги також матимуть переселенці, чорнобильці, соціально-незахищені групи населення, і учасники АТО. Обстеження і лікування захисників України ми робитимемо при активній участі ветеранських об’єднань учасників АТО.

Повідомляє Рівне нський лікувально-діагностичний центр.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv